Çavuşoğlu'ndan 'NATO' açıklaması: 'Türkiye taviz verdi' yorumları yanlış

Çavuşoğlu'ndan 'NATO' açıklaması: 'Türkiye taviz verdi' yorumları yanlış

Türkiye'nin, Baltık planına onay verme şartını açıklayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Bizim plan (YPG/PYD/PKK'nın tehdit olarak nitelendiği) yayımlanmadan onların planı da (Baltık) kesinlikle yayımlanmayacak. Türkiye taviz verdi yorumları doğru değil" dedi. Çavuşoğlu, Yunanistan'ın, Atina Büyükelçisi Muhammed Yunus'u sınır dışı etme kararına da tepki göstererek "Libya böyle bir duruma boyun eğmez" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'nın başkenti Roma'da gazetecilerle bir araya geldi.

Burada bir dizi görüşme gerçekleştiren Çavuşoğlu, "Özellikle Suriye ve Libya'daki durumu ele aldık. Pedersen ile Suriye'deki son durumu değerlendirdik" dedi.

NATO Liderler Zirvesi'ni de değerlendiren Çavuşoğlu, "Dörtlü Zirve samimi bir ortamda çok faydalı bir toplantı oldu. İkinci toplantı şubat ayında İstanbul'da gerçekleştireceğiz. NATO'da Türkiye taviz verdi yorumları doğru değil. Yaptığımız bir jest taviz değil" ifadesini kullandı.

"ÖNCE YPG BİLDİRİSİ YAYINLANACAK"

Çavuşoğlu, "Bizim plan (YPG/PYD/PKK'nın tehdit olarak nitelendiği) yayımlanmadan onların planı da (Baltık) kesinlikle yayımlanmayacak" dedi.

İki anlaşma imzalandığının, bir tanesinin güvenlik iş birliği anlaşması olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Uluslararası hukuka uygun bir anlaşma. Doğu Akdeniz'de biz başından beri hep şunu söylüyoruz. GKRY hariç bu konuda ikili ya da çok konulu anlaşmalara hazırız ama bazı ülkeler tek taraflı adımı ve Türkiye'yi eleştirmeyi tercih ettiler. Biz bölgede iş birliğinden yanayız" diye konuştu.

"LİBYA BÖYLE BİR DURUMA BOYUN EĞMEZ"

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın, Atina Büyükelçisi Muhammed Yunus'u sınır dışı etme kararına tepki gösterdi ve "Bir ülkeyi tehdit etmek doğru mu? Bu gizli saklı bir şey değil. Bizim meclisimizden geçen bir zaptın gizli kalması mümkün mü? Libya'ya telefon açıp da 'O belgeyi bana göndermezsen büyükelçini sınır dışı edeceğim' dersen Libya böyle bir duruma boyun eğmez. Adam gibi isteselerdi Libya da verirdi, biz de verirdik" görüşünü dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN