Çekilsinler harekatı bitiririz

Çekilsinler harekatı bitiririz

Cumhurbaşkanı, Washington’u işaret ederek YPG ile arabuluculuk sinyallerine sert tepki gösterdi. Erdoğan “Menbiç’te olma gibi bir derdimiz yok” ifadesini kullanıp kritik mesaj verdi: Teröristler silahlarını malzemelerini bırakıp, belirlediğimiz güvenli bölgeden dışarı çıksın. Menbiç’ten Irak sınırına kadar olan bölgede dediğimiz yapıldığında Barış Pınarı kendiliğinden sona ermiş olacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katıldı. Gündeminde Fırat’ın doğusunad süren Barış Pınarı Harekatı vardı. Şu ana kadar 1220 kilometre kare alanın ele geçirildiğini anlatan Erdoğan “Münbiç’ten Irak sınırına kadar 32 kilometre derinliğe ulaşana dek harekatımız sürecek” diye konuştu. Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:  

19-10/17/mans.png

ARAP LİGİ MÜLTECİLERİ NİYE ALMIYOR: “Suriye’de son 8 senede 12 milyon kişinin evlerinden kaçmalarına yarısının ülke dışına gitmesine neden olan çatışmalar yaşandı. 6 milyon Suriyeli’nin 4 milyonu ülkemize gelmiştir. Tamamına yakını Arap olan mülteciler bize maalesef ifadeyi kullanmakta bile edep ettiğim Arap Ligi’ne hiç yakışmıyor. Acaba siz ne kadar Suriyeli’yi kabul ettiniz? Arap Ligi’nin mültecilerle ilgili bir kuruş verdiği baki mi?” 

BU DEVRAN ELBET DÖNECEK: “Sadece terör örgütü temsilcilerinin yönlendirmesiyle bizi itham etmeye eleştirmeye kalktılar. Ey Batı, ey Arap Ligi ey azıcık da olsa vicdan ve ahlak sahibi ülkeler hepinize sesleniyorum bu devran elbet dönecek. Yarın veya öbür gün siz de bizim gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaksınız. Başkaları da size değil terör örgütlerine kol kanat çıkacak. Teröristler kapınıza dayandığında saldırılarla vatandaşlarınız öldüğünde terör örgütü mensupları müttefik dediğiniz ülkelerde ellerini kollarını sallayarak dolaştıklarında bakalım siz nasıl davranacaksınız? Unutmayın bu dünya etme bulma dünyasıdır.” 

MACRON’A ‘SİVİLLERİ KATLETTİNİZ’ DEDİM: “Kendinizi güvende sandığınız sırça köşkünüz çökmeye başladığında bakalım teröristlere kol kanat germeye devam edebilecek misiniz? Gelin bu mücadelede Türkiye’nin karşısında değil yanında yer alın. En azından karışmayın. Şu anda 90 km’yi aşkın tüneller var. Bunun çimentosu nereden geliyor. Fransız firmasından. Bunların da hesabını verecekler. Bize bu ithamı yöneltenlerin geçmişleri sivil katliamlarla doludur. Macron’a söyledim, Ruanda’da Cezayir’de sivilleri katleden siz değil misiniz dedim. Bunları bana nasıl söylersin önce aynaya bak dedim.” 

ARABULUCUYA İHTİYACIMIZ YOK: “Şu anda 1220 kilometrekare alanı temizledik. Ülkemiz Suriye’de işgal değil terör operasyonu yapıyor. Ülkemize zarar vermek için teröristleri makamlarında ağırlayanlar bu utancı taşıyacaklar. Bunun için arabulucu falan aramıyoruz, buna ihtiyacımız yok.” 

MENBİÇ’TEN IRAK SINIRINA KADAR: “Barış Pınarı Harekatı Münbiç’ten Irak sınırına kadar 30-35 km derinliğe kadar devam edecektir. Destek olanları da yolumuza taş ve diken döşeyenleri de kaydediyoruz. Güvenli hale getirdiğimiz yerlerde 1 ila 2 milyon Suriyeli’nin geri dönüşü için çalışmaya başlamak istiyoruz.” 

ATEŞKES İSTEYENLERE BİR ÖNERİMİZ VAR: “Türkiye teröristlerle anlaşma yapılmayacağını bilecek kadar tecrübeli bir ülkedir. Biz bu yola asla tevessül etmeyiz. Bizi arayıp teröristler adına taleplerde bulunanlara şunu söylemek isteriz madem bu kadar içli dışlısınız öyleyse size bir teklifimiz var. Hemen bu gece teröristler silahlarını malzemelerini bırakıp belirlediğimiz güvenli bölgeden dışarı çıksınlar. Münbiç’ten Irak sınırına kadar olan yerde dediğimiz yapıldığında Barış Pınarı Harekatımız kendiliğinden sona ermiş olacaktır. 

KİMSEYE BİR SÖZ VERMEDİK: “Harekat alanındaki herhangi bir yerle ilgili kimseye söz vermedik. Barış Pınarı Harekatı’ndan önce ABD, Rusya, NATO hepsini bilgilendirdik. Haber vermeden yapmadık. Adımı da böyle attık. Münbiç-Irak sınırı arasında 30-35 kilometre derinliğe inmeden kimse bizi durduramaz.” 

AZDAN AZ ÇOKTAN ÇOK GİDER: “Bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de azdan az çoktan çok gider diyoruz. Bizde açtığınız her yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bizim kesilen sakalımız çok daha gür yerine gelir ama sizin kayıplarınızın telafisi kolay olmaz.” 

HEYETİN TALEPLERİ MAKUL OLMALI: “Türkiye’ye gelecek ABD heyeti Türkiye’nin makul taleplerini göz önünde bulundurarak hazırlığını yapmalı. Bize ülkelerine girme yasağı koyanlar iyi düşünmesi lazım. Türkiye gibi bir devlete ülkenize girme yasağı koyacaksınız. Bize düşen nedir, hayırlı olsun. Gelmezsek ne olur, batar mıyız? Çok mu meraklıyız.” 

REJİM-SDG ANLAŞMASINA İHTİMAL VERMEK İSTEMEM: “Rejimin, SDG ile herhangi bir anlaşması olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Zira burayla ilgili bizim Rusya ile daha önce bir anlaşmamız var. Zaten Sayın Putin ile bir araya geldiğimizde o haritaları, kendilerinin önüne sereceğiz. Kaldı ki bizim zaten özellikle Münbiç’te olmak diye bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz var o da şudur: ama Rusya ama rejim, terör örgütü YPG/PYD’yi buradan çıkarmalarıdır. Bize bu sözü önce Sayın Trump verdi. Bizim derdimiz bu toprakları sahiplerine teslim etmektir. Yoksa, ‘Bize bunu verin.’ diye bir derdimiz yok.”       

ABD SEYAHATİNİ GÖRÜŞMELER BELİRLEYECEK

“Şu an itibarıyla Rusya seyahatimizle ilgili herhangi bir olumsuz durum yok. Büyük ihtimalle gerçekleşecek. Amerika seyahati, buraya gelecek olan heyetlerle yapılan görüşmelerden sonra değerlendirilecek olan bir durum. Çünkü kongredeki bu yapılan tartışmalar, müzakereler, konuşmalar; şahsım, ailem, bakan arkadaşımla ilgili olan bütün bu değerlendirmeler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı çok büyük bir saygısızlıktır, haddini bilmemektir. Dolayısıyla böyle bir durum karşısında tabii ki bunun değerlendirilmesinden daha doğru bir şey olamaz. Değerlendirip ondan sonra kararımızı veririz.” 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN