Cemalettin Başsoy kimdir, nerelidir?

Cemalettin Başsoy kimdir, nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisinin 14 il belediye başkan adayını daha açıkladı. Erzincan Belediye Başkan adayı Cemalettin Başsoy oldu.İşte Cemalettin Başsoy'un hayatı hakkında merak edilenler...

31 Mart 2019 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin Erzincan Belediye Başkanı adayı belli oldu. Cemalettin Başsoy isminin açıklanmasının ardından herkes Başsoy'un kim olduğunu merak etti. 


AK PARTİ ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEMALETTİN BAŞSOY KİMDİR?

Evli ve üç çocuk babası olan Cemalettin Başsoy 1959 Erzincan Refahiye doğumlu. Önce Erzincan Tarım Meslek Lisesini ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

Hasankale hayvancılığı geliştirme proje grup şefi olarak çalışma hayatına başladı. Tarım İl Müdürlüğü'nde sulama, peyzaj, şehir ve çevre düzenleme alanlarında başarılı projelere imza attı. Muhtelif şehirlerde sürdürdüğü 27 senelik kamu hizmetini 2005 yılında Erzincan'da tamamladı.

Emekliliğinin ardından sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler ve idari sorumluluklar üstlendi. Halka hizmet niyetini siyasete atılarak somutlaştıran Başsoy, Mengüceli Mahallesi muhtarlığı, AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanlığı ve AK Parti Erzincan İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde sosyal tesisler, okullar, çevre düzenlemeleri, PTT şubesi inşası, yerel adrese dayalı nüfus kayıt sistemi gibi hizmetleri Erzincan halkına kazandırdı.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Erzincan'da bugüne kadar bir yerel yöneticinin almış olduğu en yüksek oyla Erzincan Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Başsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 6 Aralık tarihinde bir kez daha Erzincan Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN