"Ceren’in katil zanlısı şizofren değil, psikopat"

"Ceren’in katil zanlısı şizofren değil, psikopat"

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’un ‘pişman olmadığı, haz aldığı’ yönündeki ifadelerini değerlendiren Adli Psikoloji Uzmanı Doç. Dr. Demirbaş, bunların psikopatların özellikleri olduğunu belirterek, “Şizofren değil, psikopat. Cezai ehliyeti var” dedi

Adli Bilimciler Derneği Adli Psikoloji Komisyon Başkanı Doç. Dr. Hatice Demirbaş, 20 yaşındaki Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’un, “Bendeki öldürme isteği elimde olan bir şey değildir. Ceren’in ölmesi nedeniyle pişman değilim. Üzülemiyorum” sözlerini değerlendirdi. Bu ifadelerin psikopatların özellikleri olduğunu belirterek, “Şizofren değil, psikopat. Cezai ehliyeti var” dedi.

İndependent‘tan Ali Kemal Erdem’e konuşan Doç. Dr. Demirbaş, şöyle konuştu:

“Bu kişinin ceza ehliyeti bulunmaktadır. Bilerek öldürdüğünü, onu takip ettiğini söylüyor yargılamasında bir bozukluk yok. Pişmanlık duymadığını, haz aldığını söylüyor. Takip ederek öldürdüğünü, bir başkasını öldürmek için takip ettiğini söylüyor. Yani yaptığı işi bilerek yapıyor ve ne yaptığının farkında. Dürtüsel davranması, eylemlerinden pişman olmaması, yaptığından keyif alması, yasalara uygun olmayan eylemlerde bulunması bunlar hep halk arasında ‘Psikopatlık’ olarak adlandırılan bizim ise anti sosyal kişilik bozukluğu dediğimiz özelliklerle örtüşüyor.”

 

 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN