Çevre mühendisinden korkutan açıklama: Marmara Denizi dipten itibaren ölüyor

Çevre mühendisinden korkutan açıklama: Marmara Denizi dipten itibaren ölüyor

Marmara Denizi'nin dibinde oksijenin çok azaldığını belirten Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Marmara Denizi'yle ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. Öztürk, Marmara Denizi'ni kirleten atık su kaynaklarının ileri kademe arıtılması gerektiğini belirten Öztürk, "Marmara Denizi dipten itibaren ölüyor." dedi.

Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, sosyal medya hesabı Twitter'dan Marmara Denizi ile ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi dibinde oksijenin çok azaldığını belirten Öztürk, bu durumun denizde kirlenmeye ve havasız bir ortam oluşturmaya neden olacağını söyledi. Öztürk, "Marmara Denizi dibinde oksijensiz ortamın olmasıyla asıl felaket o zaman başlar. Marmara Denizi'ni kirleten atık su kaynakları ileri kademe arıtılmadığı sürece dipten itibaren oksijensiz kalır. Zaten dipte yok olmuş olan oksijenli hayat yavaş yavaş yukarı doğru ilerler. Marmara Denizi dipten itibaren boğularak ölüyor." ifadelerini kullandı.

mustafa-ozturk.jpg

Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk

Öztürk'ün açıklamaları şöyle;

"Marmara Denizi dibinde oksijen sıfır mertebesinde. Yani anoksit ortam hakim. Anoksit şartlar kirlenmenin artması ile anaerobik (havasız) şartlara dönüşür. Ve tabanda çürük yumurta kokusunu andırır, H2S oluşur ve ölüm başlar. Felaket o zaman başar. Marmara o zaman komaya girer.

Marmara Denizi dibinde anaerobik (oksijensiz) şartlar hakim olmaya başlayınca geri ciddi oranda H2S, metan gibi gazlar oluşmaya başlar. Zaten anoksit şartları, oksijenli şartların sıfırlandığını, göstermektedir. Anaerobik şartlar hakim olursa felaket o zaman başlar.

Marmara Denizi'ni kirleten atık su kaynakları ileri kademe arıtılmadığı sürece dipten itibaren anoksit şartlar, anaerobik şartlara dönüşür. Dipte eski Haliç oluşur. Zaten dipte yok olmuş olan oksijenli hayat yavaş yavaş yukarı doğru ilerler. Marmara Denizi dipten itibaren boğularak ölüyor. Anoksik veya anoksit=serbest oksijensizlik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN