Ceyhan'da 200 bin dekar tarım arazisi su altında

Ceyhan'da 200 bin dekar tarım arazisi su altında

Adana'nın Ceyhan ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle Ceyhan Nehri ve drenaj kanallarının taşması sonucu 200 bin dekar tarım arazisi su altında kaldı. Sağanağın önümüzdeki birkaç gün daha devam edeceği, yağmur durduktan sonra pompalarla boşaltım işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Kent genelinde birkaç gündür devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Ceyhan ilçesindeki Ceyhan Nehri ile çevredeki drenaj kanalları yoğun yağış nedeniyle taştı. Nehir çevresindeki 30 mahallede bulunan 200 bin tarım arazisi su altında kaldı. Buğday, soğan, yem bitkisi ve narenciye ağaçlarının olduğu arazilerdeki ürünler kullanılamaz hale geldi.

Yağışın devam etmesi nedeniyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün zarar tespit çalışmalarının aksadığı bildirildi. Çiftçiler, milyonlarca lira zararın bulunduğu bölgenin afet alanı olarak tanımlanmasını ve devlete olan borçlarının ertelenmesini istedi.

Sağanağın önümüzdeki birkaç gün daha devam edeceği, yağmur durduktan sonra pompalarla boşaltım işlemlerine başlanacağı bildirildi.

ADANA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN