Ceyhan’da kurtuluş günü coşkusu

Ceyhan’da kurtuluş günü coşkusu

Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü coşku ile kutlandı. Belediye Başkanı Kadir Aydar konuşması esnasında yemin ederek kurtuluş gününü kutladı.

Kaymakamlık önünde yapılan resmi törenin ardından Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve ilçe protokolünün ve vatandaşların katıldığı törende konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kürsüye çıkarak ant içti.

6 Ocak Ceyhan’ın kurtuluş günü dolayısıyla Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz,  Adana Milletvekili Muharrem Varlı,  Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Emniyet Müdürü Alpertunga Berberoğlu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı İbrahim Aydın, kurum müdürleri,  siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen bir anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini anlatan konuşması için kürsüde yerini alan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar salonda büyük etki uyandıran konuşması esnasında yemin ederek kurtuluş gününü kutladı. 

GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEĞİME ANT İÇERİM

Kurtuluş günü coşkusu ile konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar konuşmasına;  “Ceyhan’ın kapılarını özgürlüğe açan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla selamlıyorum” diyerek başladı. “Güçlü ve kudretli Türk halkımızın, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini 6 Ocak 1922 de unutulmaz bir mücadele ile noktalamıştır.” Sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Aydar; “Ne demişti bize atamız;“Ey Türk gençliği. Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza müdafaa etmektir.” Biz de ona çocukluğumuzdan beri her sabah demiştik ki; “Ey Büyük Atatürk. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.”

Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize kazandırdığı bu kurtuluşa 98 yıldır sahip çıktık, sahip çıkıyoruz ve sahip çıkacağız. Bu aldığımız emanetin bilincindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Salondaki törenin ardından Ceyhan Şehitliği’nde tören düzenlendi. Okunan duaların ardından Başkan Aydar Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Ayşe Muhacir ve mülki amirlerle birlikte  şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

20-01/07/kadir-aydar.jpegCeyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, kutlamada konuştu. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN