Cezaevinde rüşvet çarkı

Cezaevinde rüşvet çarkı

Adana’da bir suç örgütüne yönelik operasyonda çarpıcı bir tablo ortaya çıktı. Olayda, bir çete liderinin iyi şartlarda cezasını çekmek için kentte bulunun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü M.Ç.’ye rüşvet verdiği iddia edildi. Gözaltına alınan M.Ç. tutuklandı.

Adana’da dikkat çeken bir operasyona imza atıldı. Üç ay önce bankalar arası para transferi yapan güvenlik şirketinden 4 milyon 795 bin Euro’luk vurguna karıştığı için tutuklanan Hasan B. ve iki akaryakıt istasyonu olan İ.K.’nın liderliğini yaptığı ileri sürülen ‘silahlı organize suç örgütüne’ yönelik soruşturma başlatıldı. Takipler sonucunda örgütün adam öldürme, yaralama, tehdit, şantaj, hırsızlık, çek-senet dolandırıcılığı ve rüşvet verme gibi 54 olaya karıştığı tespit edildi.

Kürkçüler Cezaevi Müdürü M.Ç.’nin ise, örgütün lideri olduğu ve yaklaşık 3 ay önce bankalar arası para transferi yapan güvenlik şirketinden 4 milyon 795 bin Euro’luk vurguna karıştığı iddiasıyla tutuklanan Hasan B.’den cezaevinde daha iyi şartlarda tutulma, kendi istediği koğuşa geçme ve cezaevine giren örgüt üyelerini aynı koğuşa koyma karşılığı rüşvet aldığı iddia edildi. Delillerin toplanmasının ardından 9 Ekim günü 74 şüphelinin yakalanması için şafak vakti Adana merkezli İzmir, Konya, Mardin ve Muğla’da 800 polisle 87 adrese baskın yapıldı. Operasyonda, 4’ü kadın 65 şüpheli gözaltına alındı. Örgüt liderlerinden olduğu öne sürülen İ.K.’nin, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki villasında yakalandığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 2’si aktif görevde, 1’i emekli 3 polisin örgüte yardım ve yataklık yaptığı öne sürüldü.

Örgütün liderlerinden olduğu belirtilen Hasan B. hakkında gözaltı kararı olduğu, ancak başka bir suçtan cezaevinde bulunduğu saptandı. Polis örgüt liderleri ve üyelerinin evleri ile iş yerlerinde yaptığı aramalarda da 17 tabanca, 371 değişik çaplarda mermi, 6 av tüfeği, 54 dolu kartuş ve 1 kılıç ele geçirdi. Silahların yanı sıra adreslerde 95 bin lira tutarında çek, 37 bin 415 lira, 34 bin Dolar bulundu. Şüpheliler, Adana’da emniyette 4 gün boyunca sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. M.Ç. ve örgüt lideri İ.K.’nin de aralarında bulunduğu 34 şüpheli tutuklanırken, 23 kişi ise adli kontrol, 8 şüpheli ise savcılıktan serbest kaldı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN