'ÇHD Davası'nda Kozağaçlı ve Timtik'in tutukluluğuna devam kararı

'ÇHD Davası'nda Kozağaçlı ve Timtik'in tutukluluğuna devam kararı

Toplam 22 avukatın yargılandığı davada, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile Barkın Timtik'in tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve bazı illerin baro temsilcileri ile CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Muharrem Erkek, HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, eski CHP milletvekili İlhan Cihaner de takip etti.

BELÇİKA VE HOLLANDA BELGELERİ

Duruşmada, "Belçika ve Hollanda belgeleri" olarak anılan, 1 Nisan 2004'te DHKP/C terör örgütüne yönelik Hollanda'da gerçekleştirilen operasyonda elde edilen ve Türkiye'ye gönderilen belgelerin içinde bulunduğu 6 harddisk, 3 DVD ve 2 CD'nin adli emanetten getirildiği bildirildi.

Tutuklu sanıklar tahliye talebinde bulunurken, bazı sanık avukatları Hollanda adli makamlarına yazı yazılarak, "Belçika ve Hollanda belgeleri"nin ne şekilde elde edildiğinin sorulmasını istedi.

2 KİŞİNİN TUTUKLULUĞUNA DEVAM DENİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik'in tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Heyet, Belçika ve Hollanda belgelerinin bulunduğu dijital materyaller ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünün gönderdiği onaylı Belçika ve Hollanda belgesi fotokopilerinin İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilerek, belgelerin aynı olup olmadığının incelenmesini ve bu hususta rapor hazırlanmasını talep etti.

Sanık Zeki Rüzgar hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN