CHP Muş belediye başkan adayı kimdir?

CHP Muş belediye başkan adayı kimdir?

2019 yerel seçimler CHP Muş belediye başkan adayı kimdir? Seçmenler 2019 yerel seçimlerinde CHP belediye başkan adaylarını araştırıyor. AK Parti Muş belediye başkan adayını açıkladı. Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Muş belediye başkan adayı henüz açıklanmazken partinin 6 Aralık günü Muş adayını açıklaması bekleniyor. CHP belediye başkan adayları hakkındaki son dakika gelişmeleri haberimizde...

CHP Muş belediye başkan adayı kim olacağı Muşlu seçmenlerin gündeminde. 2019 yerel seçimlerinde CHP belediye başkan adaylarının perşembe günü genel başkan Kemal Kılıçdraoğlu tarafından açıklanması bekleniyor. İnsanlar internette seçimlere katılan partilerin belediye başkan adaylarının kim olduğunu araştırırken, partiler de il ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemeye çalışıyor. AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Şimdi CHP belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. CHP Muş belediye başkan adayı hakkındaki detaylar haberimizde. 

CHP MUŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?

CHP Muş belediye başkan adayı kim? Yerel Seçim yaklaşırken vatandaşlar partilerin belediye başkan adaylarını merak ederken partilerde belediye başkan adaylarını belirlemeye çalışıyor. CHP'nin Muş adayı da merak ediliyor. CHP belediye başkan adaylarının 6 Aralık'ta açıklanması bekleniyor.  CHP Muş adayı açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak. 

18-12/06/mus-belediye-baskan-adayi.jpg

AK PARTİ MUŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM? 

Ak Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya  olarak açıklandı. 

Ak Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya oldu. Adaylığın kamuoyuyla paylaşılması ardından Feyat Asya'nın hayatına ilişkin bilgiler araştırılmaya başlandı. 

FEYAT ASYA KİMDİR? 

Ak Parti Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, 1 Mayıs 1970’te Muş’ta dünyaya geldi. Öğrenim hayatının orta ve lise kısmını Muş İmam Hatip Lisesi'nde, lisans kısmını ise İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Ayrıca İlahiyat programından mezun oldu. Evli 4 çocuk babasıdır.

ÇALIŞMA HAYATI

Çalışma hayatına 1991 yılında Muş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde laborant olarak başladı. 1995 yılında Muş İl Müftülüğü’nde memur olarak devam etti. 2005 yılında Personel Şefi, 2007 yılından beri aynı kurumda Personel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü olarak görev yaptı.

SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARI

1-Türkiye Diyanet Vakfı Muş Şube Yönetim Kurulu Üyeliği (1997-2013)

2-Diyanet-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyelik ve Başkanlığı (2002-2011)

3-Diyanet-Sen Muş Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı (2001-2013)

4-Memur-Sen İl Başkanlığı (2012-2013)

5-Memur-Sen Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği (2011-2013)

6-Muş İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Kurucu Üyeliği (2012-2013)

7-Diyanet Spor Kulübü Kurucu Üyeliği (2011-2013)

8-Muş Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği (2010-2013)

9-Muş Sivil Toplum Platformu Üyeliği (2011-2013)

ULUSLARARASI GÖREVLERİ

2000, 2004, 2006, 2010 yıllarında Mekke ve Medine'de hac organizasyonunda görev yaptı.

2007, 2010 Yıllarında Fransa, Almanya, İspanya ve Hollanda’da Sivil Toplum ve Devlet İlişkileri üzerinde çeşitli çalışmalarda bulundu.

2013 yılında Filistinli kardeşlerimizin durumunu yerinde görmek üzere Sivil Toplum Örgütlerinden müteşekkil bir ekiple Kudüs ve diğer Filistin kentlerinde bulundu.

18-12/06/mus.jpg

MUŞ

Muş ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir.

Merkez, Bulanık, Malazgirt, Varto, Hasköy ve Korkut ilçeleri ile birlikte 2007'de yapılan sayımda 405509 nüfusa sahiptir. Geçimini genellikle tarım ve hayvancılık ile sağlayan halkın büyük bir bölümü köylerde ikamet etmektedir.

İklim: Bölgenin denize uzak ve yüksek olması nedeniyle karasal iklimin etkisi görülür. Çok geniş bir bölge olması ve yükseklik farklarına bağlı olarak iklim özellikleri farklılaşır

Ekonomi: Başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. İrili ufaklı fabrikalar da mevcuttur.

Yerel yönetim 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilceyle beraber 6 ilce, 22 belde ve 359 köy vardir.
Muş (merkez)
Bulanık
Hasköy
Korkut
Malazgirt
Varto

Eğitim: Muş Alparslan Üniversitesi 2007 yılında kurulmuştur. Daha öncesinde ise çevredeki diğer üniversitelere bağlı olarak ilde yükseköğretim kurumları mevcuttu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN