CHP Sivas Belediye Başkan adayı belli oldu mu?

CHP Sivas Belediye Başkan adayı belli oldu mu?

CHP Sivas Belediye Başkan adayı kim? sorusu Sivaslı seçmenler tarafından merak ediliyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerde CHP belediye başkan adayları netleşmeye başlıyor. CHP Sivas belediye başkan adayı CHP'li seçmenler tarafından merak edilirken AK Parti'nin Sivas Büyükşehir Belediye başkan adayı Hilmi Bilgin'i gösterdi. Vatandaşlar yerel seçimler ile ilgili son dakika haberlerini araştırıyorlar. İşte CHP cephesinde yaşanan son durum...

CHP Sivas Belediye Başkan adayı kim? sorusu google gibi arama motorlarında aranıyor.  31 Mart 2019 yerel seçimlerde CHP belediye başkan adaylarının isimleri siyasi kulislere düşmeye başlandı.  AK Parti'nin Sivas Büyükşehir Belediye başkan adayı Hilmi Bilgin'i açıkladı fakat MHP ve CHP'nin Belediye başkan adaylarının isimleri netleşmedi. CHP Sivas Belediye Başkan adayı Sivaslı seçmenler tarafından merak ediliyor. CHP'nin çok sayıda belediye başkan adayını 6 Aralıkta açıklaması bekleniyor. CHP'nin belediye başkan adayları açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak. 

18-12/06/chp-sivas-belediye-baskan-adayi.jpg

31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE CHP SİVAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

CHP Sivas Belediye Başkan adayı kim olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor.  31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti belediye başkan adayları açıkladı. CHP belediye başkan adayları il ve ilçe belediye başkan adayları yavaş yavaş netlik kazanmaya başlıyor. CHP'nin çok sayıda belediye başkan adayını 6 Aralık'ta açıklaması bekleniyor. Sivas CHP'nin Belediye Başkan adayının kim olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor.  Sivas belediye başkan adayı açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak.  

18-12/06/yerel-secimlerde-chp-belediye-baskan-adaylari-kimler.jpg

AK PARTİ SİVAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİMDİR? 

AK Parti Sivas Başkan Adayı Hilmi Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bir önceki hafta 40 ilin belediye başkan adayları Erdoğan tarafından açıklandı. Adaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

HİLMİ BİLGİN KİMDİR?

Hilmi Bilgin, 1972 yılında Sivas Alacahan'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Sivas'ta tamamlayan siyasetçi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldu. Bir süre Sivas SGK İl Müdürlüğünde kamu avukatı olarak çalışmasını ardından, 2003 yılında istifa ederek serbest avukatlık yapmaya başladı.

Bilgin, öğrencilik ve iş hayatı boyunca çeşitli sivil toplum örgütleri, vakıf ve derneklerde görev aldı. Sivas Belediye Başkan Adayı, Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliği ve Sivas Barosu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ak Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak siyasi çalışmalarda bulundu.

Hilmi Bilgin'in siyasi hayatı: 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak görev yapan Bilgin, bu süre içerisinde Anayasa Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. Şuan Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı görevine devam eden siyasetçi, 25. dönemde tekrar Sivas Milletvekili adayı oldu. 2019 Yerel Seçimlerinde de AK Parti'den Sivas Büyükşehir Belediyesi için seçilen isim oldu.

18-12/06/sivas.jpg

SİVAS

Sivas, İç Anadolu'nun en eski ve önemli kentlerinden biridir. İç Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesinde ilçeleri ve kültür zenginliği, iklim farklılığı bulunan ve sahip olduğu değerleri ile önemli bir coğrafi konuma sahiptir. Kuzeyinde Ordu, kuzeybatısında Tokat doğusunda Erzincan, kuzeydoğusunda Giresun, batısında Yozgat, güneybatısında Kayseri, güneyinde Malatya ve Kahramanmaraş ile çevrilidir.

Eski adı (Latince: Sebastia, Yunanca: Σεβάστεια) Sebastea, Sebasteia veya Samassia olan Sivas, Anadolu'nun en eski ve yerleşim merkezlerinden biridir. Kazı ve araştırmalarda ele geçen buluntular, yörede ilk yerleşimin Neolitik Çağ'a (MÖ 8000-5500) uzandığını göstermektedir. Kent M.Ö. 2000'lerde değişik yerleşmelere sahne olmuştur. Coğrafya olarak İç Anadolu'da bulunmasına rağmen Şebinkarahisar'ın 1933 yılına kadar kazaları olan Suşehri, Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar ilçeleri Doğu Karadeniz Bölgesi ve kültür alanında yer almaktadır. Sivas'ın ilçelerini Karadeniz'deki Suşehri ovasına Geminbeli geçidi bağlar. Divriği ve Gürün ilçeleri de Doğu Anadolu Bölgesinde yer alırken, Doğanşar ile Zara'nın kuzeyi de Karadeniz Bölgesinde yer alır. Sivas topraklarında İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinin kültürleri de yer alır. Sivas merkez ve çevre ilçelerinde gırnata, zurna ve Sivasa özgü halk oyunları oynanırken, Karadeniz'deki ilçelerinde kemençe ve zurna ile horonlar oynanır. Divriği ve Gürün bölgesi Doğu Anadolu kültüründe yer alır. İç Anadolu bölgesindeki ilçeleri ise kültür olarak Sivas merkez bölgesinin kültür ve şivesine sahipken, Karadeniz'de kalan ilçeler büyük ölçüde Giresun ve Ordu ile aynı şiveyi kullanırlar.

Sivas, sert bir karasal iklim yapısına sahiptir. Kışları soğuk ve sert geçer, kış aylarında bol kar yağışı görülür ve ortalama 4-5 ay karla örtülüdür. Yazları sıcak kurak ve kısa süreli, ilkbahar ve sonbahar ayları yağmurlu geçer. Sivas coğrafi olarak İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin kesiştiği noktadadır.Bu nedenle Karadeniz bölgesindeki Suşehri, Akıncılar, Gölova, Koyulhisar ve kısmen Kuzey Zara ve Doğanşar'ın bitki örtüsü, havanın sertliği ve sıcaklığı, yağış oranı farklıdır.Bu bölgelerde Sivastan farklı olarak Giresun dağları üzerinde yaylalar ve çok endemik orman alanları bulunur.

Yapılan gözlem ortalamalarına göre (son 50 yıl içinde gözlenen) en soğuk ay -34.6 derece ile Ocak ayıdır. En sıcak ay 38.3 derece ile Temmuz ayıdır, aylık yağış ortalaması en yüksek ay Mayıs, en düşük ay Ağustostur. 1992 yılında gözlenen en yüksek nem oranı %80.0 ile Aralık ayı; en düşük nem %55.2 ile Ağustos ayıdır. Aynı yılda en yüksek basınç 874.1 mb olarak Ocak ayı, en düşük basınç ise 868 mb olarak Şubat ayıdır.Kışın çok soğuktur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN