CHP'de canlı yayın talimatı: Hakarete misliyle karşılık verilecek

CHP'de canlı yayın talimatı: Hakarete misliyle karşılık verilecek

CHP MYK'sında medya kuruluşlarına verilecek demeçlerle ilgili önemli kararlar alındı. Milletvekilleri ile parti yöneticilerine yazılı olarak gönderilen 'canlı yayın' talimatlarına ilişkin metinde "Yayınlar sırasında CHP liderliğine ve kurumsal kimliğine yönelik iftiralar, yalanlar anından düzelttirilecek, misli ile mukabele edilecek ve özür diletilmeden yayına devam edilemeyecektir" ifadeleri yer aldı.

CHP MYK tarafından geçen 11 Kasım'da yapılan toplantıda medya kuruluşlarına verilecek demeçlerle ilgili önemli kararlar alındı.

Kararlar, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Muharrem Erkek imzalı olarak milletvekillerine ve parti yöneticilerine yazılı olarak gönderildi. İletilen metinde, kararlara uyulmasının zorunlu olduğu belirtiltildi. Kararlar, canlı yayın, program ve röportajlara çıkmak isteyen PM üyeleri, milletvekillerinin yanısıra geçmiş dönem PM üyeleri, milletvekilleri ve parti yöneticilerini de kapsıyor.

Buna göre, programlara çıkacak PM üyelerinin, Basın ve İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'nda, milletvekillerinin ise grup başkanvekilinden yayın öncesi izin almaları istendi.

"MİLLETVEKİLİ, MİLLETVEKİLİ İLE ÇIKACAK"

Yazılı iletilen kararlarda çarpıcı detaylar yer alıyor. İşte o kararlar:

*Görevde bulunan PM üyelerimiz ve milletvekillerimiz ile geçmiş dönem milletvekillerimiz ve yöneticilerimiz davet edildikleri programlara denkleri yoksa katılmayacaklardır.

*Milletvekilimizin karşısına milletvekili, yöneticilerimizin karşısına yönetici çıkmalıdır.

*Kendileriyle birlikte dört katılımcıdan fazla kişi varsa yayına katılınmayacaktır.

*Yayınlar sırasında CHP liderliğine ve kurumsal kimliğine yönelik iftiralar, yalanlar anından düzelttirilecek, milsi ile mukabele edilecek ve özür diletilmeden yayına devam edilemeyecektir.

*Trol kimlikleri açığa çıkmış olanlar, küfürbazlar, kavgacılar, yalancılar ve tarihi çarpıtan provakatörler ile yayına çıkılmayacaktır. Sözü geçen yayınlara kimlerin katılacağı önceden öğrenilecektir

*Halkımızın ve partilerimizin değerlerine hakaret edenlere müsamaha gösterilmeyecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN