CHP'den Prof. Üstün Dökmen'e 'başörtüsü' tepkisi

CHP'den Prof. Üstün Dökmen'e 'başörtüsü' tepkisi

Prof. Dr. Üstün Dökmen'in “Başörtülü psikolog, psikiyatrist, PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır, nötr olamazlar." sözlerine CHP'den tepki geldi. CHP'li Gökçe Gökçen, "Kadınlar olarak ne giyeceğimize, nasıl yaşayacağımıza, kendimize ve topluma nasıl katkı sunacağımıza kendimiz karar veririz. Nötr olmak isteyen bizi bunlardan bağımsız, “insan” olarak görsün." dedi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, katıldığı bir programda başörtüsü üzerinden yaptığı değerlendirmeler tepkilere neden oldu. Dökmen'in "Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar" sözlerine CHP'den tepki geldi.

1354676.jpg

Gökçe Gökçen

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, sosyal medya hesabı Twitter'dan Dökmen'e tepki gösterdi. Gökçen şu ifadeleri kullandı:

"Başörtülü kadınlar istedikleri her mesleği yaparlar, önlerinde de hiçbir erkek duramaz. Kadınlar olarak ne giyeceğimize, nasıl yaşayacağımıza, kendimize ve topluma nasıl katkı sunacağımıza kendimiz karar veririz. Nötr olmak isteyen bizi bunlardan bağımsız, “insan” olarak görsün."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN