CHP'den Somali'ye hibeye tepki: Elin oğluna çok müşfik

CHP'den Somali'ye hibeye tepki: Elin oğluna çok müşfik

Türkiye'nin Somali'ye 30 milyon dolarlık hibe sağlanmasına CHP Sözcüsü Faik Öztrak tepki gösterdi: THK uçakları için 4 milyon dolar bulamayanlar; Somali'ye 30 milyon dolar gönderiyor. Ciğeri yanan kendi milletine karşı son derece kalpsiz; ama elin oğluna bir o kadar müşfik.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Türkiye'nin Somali'ye 30 milyon dolar hibe yapmasını öngören anlaşmaya tepki gösterdi.

Bir haftadan uzun süredir devam eden orman yangınlarını hatırlatan Öztrak, Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"THK uçakları için 4 milyon dolar bulamayanlar; Somali’ye 30 milyon dolar gönderiyor. Ciğeri yanan kendi milletine karşı son derece kalpsiz; ama elin oğluna bir o kadar müşfik. Allah aşkına siz kimin için çalışıyorsunuz? Yeter artık, bu milletin kanını emip, ciğerini dağladığınız."

NE OLMUŞTU?

Somali'ye aylık 2,5 milyon dolar olmak üzere ve 30 milyon doları aşmayacak şekilde hibe verileceği kararı Resmi Gazete'de yayınlamıştı.

Hibenin, Somali'nin mali kuralları, idari düzenlemeleri ve uygulamalarına uygun olarak denetleneceği belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN