CHP'den Trump'ın mektubuna tepki: Gerekli cevap daha verilmemiştir

CHP'den Trump'ın mektubuna tepki: Gerekli cevap daha verilmemiştir

Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği skandal mektuba bir tepki de CHP'den geldi. CHP Sözcüsü Öztrak "Barış Pınarı Harekatı 9 Ekim'de 16:00'da başlamıştır. ABD'de saat 09:00'du. Dolayısıyla mesai yeni başlamıştı. Kağıt parçası harekat başladıktan sonra yollanmıştır ve gerekli cevap daha verilmemiştir. Sahibine derhal gönderilmelidir" ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Trump'ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği skandal mektuba ilgili açıklamalarda bulundu.

'Hak edilen yanıt verilmediği müddetçe küstahlığın artacağını' belirten Öztrak, "Bu görevi verenler Erdoğan'a pazarlık masasına otur demektedirler. Bir de ABD Başkanı'nın yazdığı paçavranın yer aldığı görülmektedir. ABD Başkanı'nın Suriye'deki teröristlerle mektup arkadaşlığı yaptığı görülmektedir. Umarım, Erdoğan bu paçavrayı okumamıştır. Müttfefiklik hukukuna sığmamaktadır" ifadelerini kullandı.

"HAREKAT BAŞLADIKTAN SONRA YOLLANMIŞTIR"

Mektubun 'sahibine gönderilmesi gerektiğini' belirten Öztrak şunları söyledi: "Trump'ın bu küstah mektubundan 4 gün sonra bu küstahlığı nükte olarak görmek istiyorum demesi çok ağrımıza gitmiştir. Bu rezalete Barış Pınarı Harekatı'yla cevap verdik demek açıkça milletimizi kandırmaktır. Barış Pınarı Harekatı 9 Ekim'de 16:00'da başlamıştır. ABD'de saat 09:00'dı dolayısıyla mesai yeni başlamıştı. Kağıt parçası harekat başladıktan sonra yollanmıştır ve gerekli cevap daha verilmemiştir. Sahibine derhal gönderilmelidir.

Bu kağıt parçasının muhatabı AKP Genel Başkanı Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir küstahlığı hiçbir zaman kabul etmemiştir, etmemelidir."

ANKARA/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN