CHP'den Trump'ın tehdit mesajına tepki

CHP'den Trump'ın tehdit mesajına tepki

ABD Başkanı Trump'ın skandal tweet'ine bir tepki de CHP'den geldi. CHP Sözcüsü Öztrak "Türkiye tarihinde kimse böyle tehdit edememiştir, bu tehditler bize sökmez" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Trump'ın skandal tweet'ine tepki gösterek "Türkiye tarihinde kimse böyle tehdit edememiştir bu tehditler bize sökmez" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısı sonrasında ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'ye tehdit mesajına sert tepki gösterdi. Öztrak "Trump dün akşam sosyal medyadan 'Türkiye, Kürtleri vurursa onları mahvederim' demiş. Türkiye tarihinde kimse böyle tehdit edememiştir, bu tehditler bize sökmez" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden skandal bir paylaşım yapmıştı. Trump mesajında "Türkiye'nin Suriye'de Kürtleri vurması durumunda, Türkiye'yi ekonomik yıkıma uğratacaklarını ve bölgede 20 millik (32 kilometre) bir güvenli bölge oluşturacaklarını" söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Trump'ın skandal açıklamalarına "Türkiye, Kürtlerle değil teröristlerle savaşıyor. Teröristler sizin müttefikiniz olamaz. Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır" sözleriyle cevap vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN