CHP'li Açıkel: Rant düzeni insanlarımızı şiddet sarmalına itti

CHP'li Açıkel: Rant düzeni insanlarımızı şiddet sarmalına itti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, müzisyen Onur Şener’in Ankara’da çalıştığı eğlence mekanının çıkışında öldürülmesi nedeniyle yaptığı açıklamada son yıllarda 'artan şiddet ve güvenlik açığı'na dikkat çekti. Açıkel, "Rant düzeni ve mafyatik kültür, insanlarımızı şiddet sarmalına itti. Evde, iş yerinde, trafikte, sokakta saldırı, dövme, hakaret, yaralama, öldürme vakaları adeta sıradanlaştı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, son olarak müzisyen Onur Şener’in Ankara’da çalıştığı eğlence mekanının çıkışında öldürülmesi ve yine Ankara’da Adalet Bakanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yapan bir hakimin eşini öldürdükten sonra intihar etmesi üzerinden şiddet, saldırı ve artan suç olaylarını değerlendirdi.

"RANT DÜZENİ İNSANLARIMIZI ŞİDDET SARMALINA İTTİ"

Yazılı açıklamasında şiddet olaylarının sıradanlaştığına dikkat çeken Açıkel, "AKP’nin körüklediği hoyratlık ve aşındırdığı sosyal dayanışma yüzünden yurttaşlarımızın huzuru ortadan kalktı; psikolojik gerginlik ve buhrana dönüştü. Sosyal eşitsizlik dışlanmayı artırdı; vatandaşlar birbirlerine yabancılaştı. Rant düzeni ve mafyatik kültür, insanlarımızı şiddet sarmalına itti. Evde, iş yerinde, trafikte, sokakta saldırı, dövme, hakaret, yaralama, öldürme vakaları adeta sıradanlaştı. Sokaklarda kaos, kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri, çocuklara yönelik istismar haberleri, hayvanlara yönelik eziyet olayları ve nefret suçları her gün daha fazla artan şekilde kamuoyuna yansımaya başladı. Bu şiddet sarmalı karşısında, yurttaşlar çaresiz bırakıldı. diye konuştu.

"SUÇ ÖRGÜTÜ YÖNETİCİLERİ TÜRKİYE’DE ÖLDÜRÜLMEKTEDİR"

"Sınır güvenliği başta olmak üzere pek çok alanda yaşanan güvenlik açıkları yüzünden Türkiye’de, dünyanın önde gelen suç örgütleri adeta cirit atmakta, kendi çatışmalarını ülkemizin sokaklarına ve mahallelerine taşımaktadır." diyen Açıkel şunları dile getirdi:

"Sokaklarda, alışveriş merkezlerinde, eğlence mekanlarında ve kamusal alanlarda mafyatik gruplarca silahlı çatışma olayları yaşanmakta; yabancı suç kartellerinin yöneticilerine ülkemizde suikastlar düzenlenmekte; yurtdışına deport edildiği açıklanan suç örgütü yöneticileri Türkiye’de öldürülmektedir. Bu çatışma ve saldırı olayları yüzünden Türkiye giderek kamu düzeninin ortadan kalktığı, mafyatikleşmiş ve güvenliksizleşmiş bir ülke durumuna sürüklenmektedir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN