CHP'li Ağbaba'dan 15 şeker fabrikası hakkında açıklama

CHP'li Ağbaba'dan 15 şeker fabrikası hakkında açıklama

15 şeker fabrikasının özelleştirme kapsamından çıkarılmasına yönelik adımları memnuniyetle karşıladıklarını belirten CHP Milletvekili Ağbaba açıklama yaptı. Ağbaba, fabrikaların bulundukları yerlerdeki önemine işaret eden açıklamasında, Varlık Fonu'na devredileceği yönünde çıkan haberlere ilişkin de değerlendirme yaparak "21 yıldır özelleştirme kıskacında yer alan fabrikaların bu kez de Varlık Fonu elinde gelecek kaygısı yaşaması doğru değildir" dedi.

TÜRKŞEKER bünyesindeki 15 şeker fabrikasının özelleştirme kapsamından çıkarılmasına yönelik gelişmeler meydana geldi. Bununla birlikte fabrikaların Varlık Fonu'na devredileceği yönündeki iddialar da basında yer aldı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜRKŞEKER bünyesindeki 15 şeker fabrikasının özelleştirme kapsamından çıkarılacağı yönündeki gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "Fabrikaların kendi yapıları ile üretime devam ettirilmesi, modernleştirilmesi ve işçi sayısının artırılarak daha fazla üretim yapmalarını istiyoruz." dedi.

'İNATLAŞMANIN SON BULMASI SEVİNDİRİCİ'

2000 yılından bu yana özelleştirme kapsamında bulunan ve bugüne kadar özelleştirmeyen 15 şeker fabrikasının bu kapsamdan çıkarılması yönünde adımlar atıldığını belirten Ağbaba, bu adımları olumlu bulduklarını vurguladı ve "21 yıldır devam eden inatlaşmanın son bulmasını sevindirici" ifadelerini kullandı.

Şeker fabrikalarının bulundukları bölgelerde geçmişte kültürel ve sosyal hayat için önemli katkıları olduğunu, binlerce kişiye istihdam sağladığını, bu fabrikalarda sadece şeker değil, başta küspe olmak üzere çeşitli yan ürünlerle tarım ve hayvancılığa katkı sunduğunu hatırlatan Ağbaba, bu nedenle fabrikaların özelleştirilmesinin birer bina ve makine satışının ötesinde derin etkilerinin olacağını vurguladı.

'FABRİKALARIN VARLIK FONU ELİNDE GELECEK KAYGISI YAŞAMASI DOĞRU DEĞİL'

15 fabrikanın, Varlık Fonuna devredileceği yönündeki haberlere de atıfta bulunan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Fabrikaların kendi yapıları ile üretime devam ettirilmesi, modernleştirilmesi ve işçi sayısının artırılarak daha fazla üretim yapmalarını istiyoruz. Varlık Fonu'na geçişin, fabrikalara neler getirip neler götüreceğini bilemiyoruz. Konunun taraflarından habersiz gerçekleştirilen her adım tartışmaları beraberinde getirecektir. 21 yıldır özelleştirme kıskacında yer alan fabrikaların bu kez de Varlık Fonu elinde gelecek kaygısı yaşaması doğru değildir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN