CHP'li Alban'dan Kars Çayı tepkisi: Lağım deresi olmuş

CHP'li Alban'dan Kars Çayı tepkisi: Lağım deresi olmuş

Kars Çayı'na lağım akıtıldığını belirten CHP'li Alban, "Kokudan durulamıyor, sinekler havada uçuşuyor. Kars Çayı değil, lağım deresi olmuş burası" dedi.

Kars Çayı'na lağım akıtıldığını belirten CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kars'ın tarihi bir kültür ve turizm kenti olduğunu ifade ederek bölgede ciddi koku ve sinek oluştuğunu söyledi.

Ayhan Bilgen’in Kars Belediye Başkanı seçildikten sonra görevden alındığını ve yerine kayyum atandığını anımsatan Alban, "Halkın seçtiği belediye başkanını burada görevden alırsanız, getirir valiyi kayyum olarak atarsanız, valiye de halk ulaşamazsa Kars bu duruma gelir. İnsan sağlığı büyük ölçüde tehlikede. Şu an kokudan durulmuyor. Ben maskemi takmak zorundayım. Sivrisinekler var, kuşların orada konduğu, pisliğe geldiği yerler. Buraların AKP’nin bu bozuk zihniyetinde ne hale geldiği, net bir şekilde ortada" dedi.

'BU KOKUDA KİMSE BURADA DOLAŞAMIYOR'

CHP’li Alban, Kars’ın tarihine dikkat çekerken, “Kars, turizm kenti. Kars, tarihin, kültürün kenti ama bu sebeple şu gördüğünüz alanlara halk gelemiyor. Bu kokuda kimse burada dolaşamıyor. Halkın sağlığını tehdit eden, sağlığıyla oynayan bu Kars’taki yönetim şekli, bir an evvel buraların altyapısını, arıtma tesisini yapmalı ki hem Kars kurtulsun hem de halk sağlığına kavuşsun” diye konuştu.

77.jpg

'KARS ÇAYI DEĞİL LAĞIM DERESİ OLMUŞ'

Alban, “Tarih karşımızda işte, her taraf tarih. Ama şuraya dönüp baktığımız zaman lağım ortada akıyor. Nasıl bir yönetim şeklidir? Ülkeyi de bu duruma getirdiniz. Şu lağımlara bakın, Kars Çayı burası. Kars’ın ortasında akıyor, vatandaş da burada yaşıyor. Kokudan durulamıyor, sinekler havada uçuşuyor. Kars Çayı değil, lağım deresi olmuş burası. Bu ülkeyi yönetiyorsanız doğru dürüst yönetin. Bu Kars’ı yönetiyorsanız doğru dürüst yönetin. Böyle devam ederseniz Kars’ın çayını değil, içini lağım basacak” diye konuştu.

Mürsel Alban, “Ülkenin içine ettiğiniz gibi Kars’ın da içine etmişsiniz. İşte ne hale getirmişsiniz. İşte tarihi Kars burası. (Tarihi Kars Kalesi, hamamları göstererek) Ülkemizde turizm açısında büyük bir değer katan Kars, ortasında lağım deresi akıyor. Türkiye’yi yöneten iktidara yakışıyorsa böyle devam ettirsin” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN