CHP'li Altıok'a 11 ay 20 gün hapis cezası

CHP'li Altıok'a 11 ay 20 gün hapis cezası

CHP'li Zeynep Altıok, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezası aldı, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

CHP'li Altıok'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle 2020 yılında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla hakkında dava açılan CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

'SİYASİ YARGILAMA'

Urla 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya katılan Altıok ve avukatları yargılamanın siyasi nedenlerle yapıldığını savunarak beraat talep etti.

CEZADA ARTIRIM TALEBİ

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın yaptığı paylaşım içeriklerinin Cumhurbaşkanının şeref ve saygınlığını zedeler nitelikte olduğunu belirterek sanığın 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan cezalandırılması yönünde görüş bildirdi. İddia makamı, suç teşkil eden paylaşımların farklı zamanlarda birden fazla gerçekleştirildiği gerekçesiyle cezada artırım talep etti.

Hakim, Altıok'un 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını, suçun alenen işlenmesi nedeniyle cezanın 1 yıl 2 aya çıkartılmasını, indirim yapılarak 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

'İFADE VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ MAHKUM EDİLDİ'

Aldığı ceza ile ilgili Twitter hesabından tepki gösteren Altıok ise şu sözleri kaydetti:

''CB hakaret suçlaması ile yargılandığım davada ifade ve düşünce özgürlüğü hakkı bir kez daha mahkum edildi. Hak savunusu yolunda doğru bildiğimi söylemeye devam edeceğim. Karardan önce son sözüm sorulduğunda ben...''

ffmo7zdxoaywpiz.jpg

Tepkisini karardan önce son sözünün sorulduğu sırada kendisini ifade eden cümleyi görsel olarak paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN