CHP'li Arık: Bebek mamasına kilit takılmışken ne bütçesi?

CHP'li Arık: Bebek mamasına kilit takılmışken ne bütçesi?

TBMM Genel Kurulunda, 2022 mali yılı bütçesi görüşmelerinde CHP'li Çetin Arık, kilitli bebek mamasıyla kürsüde yaptığı konuşma yaptı. Bilimsel çalışmalar ve ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda, 2022 mali yılı bütçesi görüşmeleri devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde konuşma yapan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kürsüye kilitli çocuk mamasıyla çıktı. Bilimsel çalışmalar ve ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulunurken mamaların kilitli satılmasına tepki gösterdi.

'ÇOCUK MAMASI KİLİT ALTINA ALINMIŞKEN BEN NASIL BİLİM VE TEKNOLOJİ KONUŞURUM?'

Sputnik'te yer alan habere göre, kürsüye elinde kilitli çocuk mamasıyla çıkan Arık şöyle konuştu:

"Benim ülkemde çocuk maması kilit altına alınmışken ben nasıl bilim ve teknolojinin bütçesini konuşabilirim? Bu bütçe milletin bütçesi olsaydı yeni doğan bebeğin maması kilit altına alınır mıydı?"

'HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜNÜ TÜBİTAK'A ATADIKLARI YERDE HANGİ BÜTÇE?'

Arık şöyle devam etti:

"Bu iktidarın Araştırma-Geliştirme (AR-GE) çalışması, bilim, teknoloji gibi bir önceliği yok. Dolayısıyla Bilim ve teknolojinin bütçesi üzerine konuşmak benim için büyük bir talihsizlik. Günlük elektrik faturasının 60 lira olduğu, buna karşılık TÜBİTAK'ın üniversitelere proje başına ortalama 35 bin lira kaynak aktardığı bünyede ben hangi bilimi anlatayım? Sayın Erdoğan'ın ekonomist, hayvanat bahçesi müdürünün TÜBİTAK'a müdür olarak atandığı bir ülkede ben hangi bütçeyi anlatayım?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN