CHP'li Başarır: 'Mafya liderleriyle dans edenlere soruşturma bile açılmıyor' diyen hakim açığa alındı

CHP'li Başarır: 'Mafya liderleriyle dans edenlere soruşturma bile açılmıyor' diyen hakim açığa alındı

CHP'li Ali Mahir Başarır, Alanya'da "uyuşturucu ticareti" ile ilgili bir davada "Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmıyor" karşıoyu yazdığı için önce Siirt’e sürülen Alanya Hakimi Ali Dursun Turan'ın şimdi de açığa alındığını duyurdu.

Alanya’da "uyuşturucu ticareti" iddiasıyla açılan bir davada ara duruşmada yazdığı karşı oy nedeniyle Hakim Ali Dursun Turan’ın Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) adli yargı yaz kararnamesi ile Siirt'e atandığı kamuoyuna yansımıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, hakim Turan'ın Siirt'e atanmasının ardından bu kez de açığa alındığını duyurarak, "Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmıyor' diyen Alanya Hakimi Ali Dursun Turan, Siirt’e atandıktan sonra şimdi de açığa alındı!'' dedi.

mahir.jpgCHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır

"İŞTE İLERİ DEMOKRASİ"

Başarır, sosyal medya mesajında konuyla ilgili şu mesajı paylaştı:

"Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmıyor' diyen Alanya Hakimi Ali Dursun Turan, Siirt’e atandıktan sonra şimdi de açığa alındı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlere soruşturma açılmazken, yargı mensupları açığa alınıyor!

İşte ileri demokrasi!"

"ADALET ANLAYIŞIMLA BAĞDAŞMADIĞINDAN..."

Başarır, Hakim Turan'ın, mahkeme kararında yazdığı karşı oy metnini de paylaştı. Turan, karşıoyunda şunları ifade etmişti:

"Her ne kadar sanık uyuşturucu madde ticareti suçundan yargılansa da mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılmazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmadığından sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum."

karsi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN