CHP'li başkanlardan kongrede Kanal İstanbul tepkisi

CHP'li başkanlardan kongrede Kanal İstanbul tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı kongrede Kanal İstanbul polemiğe yaşandı. İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP'li belediye başkanları toplantının ikinci oturumuna katılmayacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiğe yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li belediye başkanları toplantının kalan bölümüne katılmayacaklarını açıkladı.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuşmasının ardından sahneye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geldi. Varank, Erdoğan’ın İBB Başkanlığı dönemine atıfta bulunarak, “İstanbul’a hizmet edenler her zaman hedefte olmuşlardır. O dönemdeki hizmet anlayışı günümüzde devam etmiyor” dedi.

İMAMOĞLU'NUN GÖRÜNTÜSÜ ALKIŞLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin Cumhurbaşkanı önderliğinde hayata geçeceğini belirtti. HaberTürk muhabiri Çimen Çetin’in aktardığına göre, Bakan Kurum’un konuşma yaptığı sırada barkovizyona İBB Başkanı İmamoğlu yansıtıldı, görüntü alkışlara neden oldu.

İMAMOĞLU: BELEDİYELER BİRLİĞİ'NİN BU TAVRI NEZAKETSİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından sonra başlayacak öğleden sonraki oturumda İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkanları için oturum yapılacaktı. Kanal İstanbul tartışmasına ilişkin sorulara İmamoğlu, “Türkiye Belediyeler Birliği’nin bu tavrı nezaketsiz” dedi. İmamoğlu iki bakana tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı’nın bakanlar tarafından yanıltıldığını söyledi. Erdoğan’a 4 sayfalık mektup verdiğini ifade eden İmamoğlu, CHP’li diğer belediye başkanları ile toplantıya katılmama kararı aldı. ATO’dan ayrılan İmamoğlu İstanbul’a dönüyor.

İmamoğlu\'ndan Erdoğan\'a mektup

İmamoğlu açıklamasında, “Belediyelerin bütçesiyle bu arkadaşlarımız orada görev yapıyorlar. Bugün ne yazık ki nezaketsiz bir gün oldu. Burada bütün belediyeler var, görevlerini yapmak için atanmış bakanlar… Örneğin Sanayi ve Teknoloji Bakanı, yüksek teknoloji, girişim ve yazılımla ilgili konuşacak sandım. Teknoloji Bakanı son 5 yılda niçin 107 milyar dolar açık verdiklerini, ihracat ve ithalat rakamları arasındaki farkı açıklayacak, daha çok iş yapmamız gerekiyor demesini bekliyorduk” dedi.

"Teknoloji Bakanı ne alakası varsa bir su yolundan bahsetti" diyen İmamoğlu, "Peşinden Şehircilik Bakanı keza. Bütün bunlar yanlış ve katılmadığımız bir metot. Nezaketsiz bir gün yaşanmıştır. Biz Kanal İstanbul’u elbette tartışabiliriz. Kaldı ki ben defalarca davet edin, gelelim, sunum yapalım diye söyledik" diye konuştu.

İMAMOĞLU: TALEPLERİMİ İLETEN 4 SAYFALIK METUP VERDİM

İmamoğlu, "Bugün benim için en kıymetli an kendilerine taleplerimi yinelediğim 4 sayfa mektubumu iletmiş olmam. 4 sayfalık mektubumu verdim" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN