CHP'li Sındır'dan İzmir çıkışı: Ceza çektiriliyor

CHP'li Sındır'dan İzmir çıkışı: Ceza çektiriliyor

CHP İzmir Milletvekili Sındır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İzmir'e yapılan yatırımların az olduğunu belirterek "Ne kadar yatırım fakiri olduğuna dair soru önergeleri verdim ama tabi cevap alamadım" dedi. Ayrıca Sındır, İzmir'e ceza çektirildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Sındır, burada yaptığı konuşmada İzmir'in ülke ortalamasının üzerinde işsizlik sorunu olduğunu belirtti.

İzmir'in merkezi yönetim tarafından yatırım fakiri bir il haline getirildiğini söyleyen Sındır, "İzmir kuşatılmak istenmiş, kuşatılamamış bir ildir. O nedenle İzmir’e ceza çektiriliyor. Ne zaman yeniden göreceğiz bu yatırımları, ödenekleri? Seçimlerin öncesinde. Ancak bunların farkında olan İzmir halkı, bu siyasal iktidara dün olduğu gibi bugün de yarın da asla geçit vermeyecektir” dedi.

'YATIRIM FAKİRİ OLDUĞUNA DAİR ÖNERGELER VERDİM'

"İzmir Türkiye’deki kamu yatırımlarından yeterince yararlanıyor mu?" diye soran Sındır, "Ülke nüfusunun yüzde 5.25’ini teşkil eden bir il toplam kamu yatırımlarında yüzde 2.8 gibi bir pay almış. Tabi bunun neden olduğunu çok iyi biliyoruz. Yerel yönetimlerinde, halkımızın teveccühüyle CHP’nin iktidarda olması. İzmir’in Türkiye genelindeki yatırımlardan aldığı paya dair, ne kadar yatırım fakiri olduğuna dair soru önergeleri verdim ama tabi cevap alamadım" açıklamasında bulundu.

'HATALAR NEDENİYLE PROJENİN İZMİR'E FAYDASI YOK'

Sındır konuşmasında "Sayın Erdoğan, İzmir’e geldi geçenlerde. Her gelişinde zaten şu ‘Gördes Projesi’ni biz yaptık. İzmir’e suyu biz getirdi. İzmir’de su yoktu. Biz getirdik’ derken şu anda Gördes Barajı’nda normalde 2500 litre saniyede su beklenirken şu anda 2000 litre su kaçağı olan bir proje. Yaptıkları bu. Bunun da bedelini 2500 litre üzerinden, Büyükşehir Belediyesi üzerinden tahsilatını yapmayı çok iyi biliyorlar. Ama suyu vermekte, baraj su tutmadığı için, yapılan proje hataları nedeniyle bu projede şu anda İzmir’e herhangi bir fayda sağlamıyor" ifadelerini kullandı.

İzmir'de önümüzdeki yıllarda heyecan verici bir projeye sahip olmadığını dile getiren Sındır, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Erdoğan, İzmir’e yine müjde vermiş. Bayındır ovası suyla buluşacak müjdesi… O müjdenin arkasından İzmir DSİ Bölge Müdürü, ihalesi yapılan İzmir Bayındır Projesi, Ergenli Barajı inşaatı diye 2014 yılında sözler söyleniyor ve şu anda Bayındır Ergenli Projesi yok. Proje bu yılki kamu yatırımlarında zaten kendisi yok projenin. Yani İzmir’in ne tarımsal sulama, ne içme suyuna dair merkezi yönetim bütçesinden hiçbir yatırımı göremiyoruz. Önümüzdeki yıllar içerisinde bize heyecan verecek hiçbir proje de yok.

'500 MİLYONLUK YATIRIM GÖRÜRSÜNÜZ'

Bu kamu yatırım programını sadece İzmir rumuzuyla inceledim. Karşıma çıkan tablo 2021 ödeneği, toplamda 3 milyar lira olarak görülüyor. Ankara-İzmir yüksek hızlı trenin tamamı bu bütçenin içindeki 1 milyar 984 milyon altyapısı, üst yapısı 592 milyon. Yani 3 milyardan 2.5 milyarı çıkarırsanız ki 500 milyonluk bir yatırım görüyorsunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN