CHP'li Tanal'dan Dicle iddiası: Lağım suyu akıyor

CHP'li Tanal'dan Dicle iddiası: Lağım suyu akıyor

CHP Milletvekili Tanal, Cizre'de incelemelerde bulundu ve ana merkez kanalizasyonundan Dicle Nehri'ne lağım suyu aktığını iddia etti. Bir çevre felaketi yaşandığını dile getiren Tanal, vatandaşların temiz ve sağlıklı çevrede yaşama hakkının ihlal edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, partisinin Doğu Masası'nda görevli. Bu kapsamda Tanal dün Mardin'de vatandaşların sorunlarını dinlemişti. Bugün de Şırnak'ın Cizre ilçesindeki gözlemlerini sosyal medyadan paylaşan Tanal, ana merkez kanalizasyonundan Dicle Nehri’ne lağım suyu akıtıldığını iddia etti.

"Cizre’deki bu hadise, Batı’da herhangi bir ilde, Ege’de, Marmara’da, Akdeniz’de yaşansaydı yer yerinden oynardı. Herkes ayağa kalkardı" diyen Tanal, "Tertemiz sularının kanalizasyonla kirletilmesi, Cizre’nin kaderi midir?" dedi.

6.jpg

'TAM BİR ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR'

Tanal, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Şırnak Cizre Nur Mahallesi ana merkez kanalizasyonundan Dicle Nehri’ne lağım suyu akıtılıyor! Lağımın karıştığı Dicle suyu, köylerde sebze ve meyve sulamasında kullanılıyor. Etraf kokudan geçilmiyor. İnsanların sağlığıyla oynanıyor. Tam bir çevre katliamı yaşanıyor. Cizre’deki bu hadise, Batı’da herhangi bir ilde, Ege’de, Marmara’da, Akdeniz’de yaşansaydı yer yerinden oynardı. Herkes ayağa kalkardı! Tertemiz sularının kanalizasyonla kirletilmesi, Cizre’nin kaderi midir? Tüm çevrecileri göreve davet ediyoruz.

2-001.jpg

'BU MANZARA KARŞISINDA İSYAN EDİYORUM'

Yafes Mahallesi'ne geldiklerine buradan da Dicle'ye kanalizasyon aktığını belirten Tanal, "Pis, atık sularla nehirdeki canlılar yok ediliyor. Cizre’de kirli sular nedeniyle kanser oranı çok yüksek. Kurumlar, yetkililer görevlerini yapmıyor. Yanlışı devam ettiriyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı, Şırnak Valiliği'ni, Cizre Kaymakamlığı'nı, belediyeleri, gereken adımları atmaya çağırıyoruz. Bu manzara karşısında isyan ediyorum! Vatandaşların temiz ve sağlıklı çevrede yaşama hakkı ihlal ediliyor" dedi.

3.jpg

Dicle Nehri’nde ayrıca gerekli önlemler alınmadığı için her yıl birçok vatandaşın boğularak yaşamını yitirdiğini belirten Tanal, buna yönelik de tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN