CHP'li Tanrıkulu: Doğu'da 3 gençten 2'si işsiz

CHP'li Tanrıkulu: Doğu'da 3 gençten 2'si işsiz

CHP'li Tanrıkulu, Türkiye’nin doğu illerindeki işsizliğe dikkat çekerek, “Türkiye’de her üç gençten birisi işsizse, burada üç gençten ikisi işsiz. İki kat daha fazla işsizlik oranı var” dedi.

CHP Esnaf Masası; Siirt, Bitlis, Bingöl, Muş ve Muş’ta yurttaşların sorunlarını dinledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyete katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu illerdeki işsizlik oranlarına dikkat çekti.

Tanrıkulu, CHP’nin iktidara gelmesi halinde bölgedeki illerde işsizlik oranını düşüreceklerini ve en azından Türkiye’nin genel seviyesine çekeceklerini söyleyerek, “Burada gördük. Türkiye’de her üç gençten birisi işsizse, burada her üç gençten ikisi işsiz. İki kat daha fazla işsizlik oranı var” dedi.

'SİLVAN'DA BİR YILDA 20 GENÇ İNTİHAR ETTİ'

Tanrıkulu, işsizliğin gençleri intihara sürüklediğini vurgulayarak, “Silvan ilçesinde son bir yıl içinde 20 genç yaşamını yitirdi, intihar etti” dedi.

Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Hukuk, özgürlük, Kürt meselesi daha da derinleşerek ve daha da karmaşık hale gelerek maalesef insanları umutsuzluğa sevk etmiş durumda. Hükümetin bugün yürüttüğü sadece güvenlik eksenli politikalar, yurttaşlarımızda derin izler yaratıyor. Özellikle kayyum politikası, siyasetin baskılanması, kapatma davası, düşmanlaştırma politikasının derin izleri var yurttaşlarımızda. Biz dayanışma için buradayız. CHP’nin çözümlerini anlatmak için buradayız. Demokrasi zeminini dostlarımızla daha da güçlendirmek için buradayız. O desteği de alıyoruz. İnsanların gözlerinde CHP’ye karşı sempati ve ilgi de var, bölgede, giderek artan.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN