CHP'li Tanrıkulu'ndan kanun teklifi: Enerji ve internette KDV yüzde 1'e düşürülsün

CHP'li Tanrıkulu'ndan kanun teklifi: Enerji ve internette KDV yüzde 1'e düşürülsün

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, konutlarda kullanılan elektrik, doğal gaz ve internette KDV’nin yüzde 1 indirilmesi için kanun teklifi verdi. Tanrıkulu, "KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesi ve böylece aile bütçelerinin sınırlı da olsa rahatlatılması amaçlanmaktadır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifinde, Katma Değer Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılarak konutlarda kullanılan elektrik, doğal gaz, internette KDV’nin yüzde 1 indirilmesini önerdi.

Açıklamasında enflasyona dikkat çeken Tanrıkulu, kanun teklifinin gerekçesini şöyle açıkladı:

“Sürekli olarak enflasyonla mücadele edeceğini, vatandaşın geçim derdine çare bulacağını iddia eden iktidar, 17 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe giren 7244 sayılı Kanun’la fahiş fiyat artışları ile mücadele etmek için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nu oluşturmuş, ancak Kurul’un fiyat artışlarına ve vatandaşın geçim sıkıntısına faydası olmamıştır. Bu durum, iktidarın beceriksizliğini, çaresizliğini ve tükenmişliğini ortaya koymuştur.

"YÜZDE 18'DEN YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLSÜN'

Halen konutlarda tüketilen elektrikten yüzde 8, şebeke suyundan yüzde 1 ve doğal gaz teslimleri ile kablolu internet hizmetlerinden ise yüzde 18 oranında KDV alınmakta olup bu teslim ve hizmetlere ödenen tutarlar, dar gelirli ailelerin bütçesinde önemli bir yer tutmaktadır. TMMOB Makina Mühendisleri Odası yetkililerince yapılan açıklamalara göre, zamlarla birlikte Ankara ve İstanbul'da 4 kişilik bir hanenin doğal gaz, elektrik, su ve internet faturasına ödediği toplam miktar, asgari ücretin 1/4'üne, asgari ücretin altında maaş alan çalışan ve emekliler bakımından ise 1/3'üne denk gelmektedir. Kanun teklifi ile konutlarda tüketilen elektrik, su ve doğal gaz ile kullanılan internet hizmetlerinden alınan KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesi ve böylece aile bütçelerinin sınırlı da olsa rahatlatılması amaçlanmaktadır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN