CHP'li vekilin SGK vurgunu: 'Kanserim' diyerek 71 bin lira aldı

CHP'li vekilin SGK vurgunu: 'Kanserim' diyerek 71 bin lira aldı

Muğla il başkanlığı yaptığı dönemde 'kanserim' deyip SGK'dan 71 bin lira alan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Alban'ın haksız şekilde aldığı paranın faiziyle birlikte 90 bin lira olarak geri ödemesine hükmedildi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın 2010 yılından itibaren ortağı olduğu şirkette tek sigortalı çalışan olarak gözüktüğü ve 8 yıl boyunca hasta raporu alarak para aldığı belirlendi. CHP’li vekil Mürsel Alban, bu süre zarfında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden sürekli hasta raporu alarak yıllarca SGK 'dan 71 bin lira rapor parası aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Alban’ın ağır kanser hastası raporu aldığı zamanlarda aktif siyaset yaptığı ve gayet sağlıklı olduğu anlaşıldı. Mürsel Alban’ın SGK'dan 71 bin lira haksız kazanç sağladığı anlaşıldı ve kurum inceleme başlattı.

Yeni Asır'ın haberine göre; bu soruşturma tamamlandı ve  CHP Milletvekili Alban'ın haksız yere SGK'dan para aldığına hükmedildi. 

HAKSIZ KAZANÇ İÇİN DE 20 BİN LİRA CEZA

CHP Muğla İl Başkanlığı yapan Mürsel Alban, 2018 erken seçimlerinde Muğla'dan birinci sıra milletvekili oldu. Mürsel Alban, Vergi Dairesi ve SGK kayıtlarında 2004 yılında ortağı olduğu inşaat şirketinde 2010 yılından bu yana tek sigortalı çalışan olarak gösterildi. Şirket, o dönem '0' kazanç bildirmesine rağmen Alban'ın sigortalılık hali devam etti.

19-07/22/0x0-sgk-vurgununun-faturasi-agir-ol-b9gp.jpg

CHP'li vekil Alban, bu süre zarfında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden sürekli hasta raporu alarak yıllarca SGK'dan toplamda 71 bin lira rapor parası aldı. Ancak Alban'ın ağır kanser hastası raporu aldığı zamanlarda aktif siyaset yaptığı ve gayet sağlıklı olduğu anlaşıldı. Hatta sağlıklı bir şekilde görevine devam ettiği ve partinin tüm çalışmalarına katıldığı da ortaya çıktı.

Mürsel Alban'ın 71 bin lira haksız kazanç sağladığının anlaşılması üzerine SGK inceleme başlattı. Soruşturmada Alban'ın 5510 sayılı yersiz ödemelerin geri alınmasına ilişkin kanunun 96. Maddesi uyarınca parayı geri ödemesine hükmedildi. Ayrıca haksız kazanç sağladığı için 20 bin lira ceza kesildi.

ALDIĞI PARAYI GERİ ÖDEMEK İÇİN YAPILANDIRDI

CHP'li vekil Alban, aldığı rapor paraları ile birlikte 90 bin lira kuruma geri ödeme yapacak. Mürsel Alban'ın kararın ardından 90 bin lirayı yapılandırarak geri ödemeye başladığı öğrenildi.

 
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN