CHP'li Yıldırım Kaya: Erdoğan da 2001'de bürokratları uyarmış

CHP'li vekil Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2001 yılında yaptığı bir konuşmasını hatırlatarak, “Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yasa dışı iş yapan bürokratları uyarmasını tehdit olarak gören Erdoğan da iktidar olmadan önce, 2001 yılında bürokratları uyarmış” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bürokratları kanun dışı iş yapmamaları konusunda uyaran konuşmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 2001 yılında kendisinin yaptığı konuşmayla cevap verdi. Kaya’nın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yasa dışı iş yapan bürokratları uyarmasını tehdit olarak gören Erdoğan da iktidar olmadan önce, 2001 yılında bürokratları uyarmış. Ancak iktidar olduktan sonra uyarılarını kendisi de unuttu. Bu tam olarak 'Ele verir talkını kendi yutar salkımı' anlayışıdır.”

'DEVLETİN İMKANLARI SİYASİ OPERASYONLAR İÇİN KULLANILIYOR'

Kaya açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2001 yılında yapmış olduğu TBMM Grup konuşmasını da paylaştı. Erdoğan, söz konusu konuşmasında şunları söylüyor:

“Devletin imkanları belli bir siyasi parti veyahut da siyasi maksatlı operasyonlar için kullanılıyor. Devletin bürokratlarına suç işlettiriliyor. Bu işleri yapanlar, yaptıkları hukuksuz ve ahlaksız her türlü faaliyetin altında ezilecekler."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN