Kılıçdaroğlu Milletin Sesi mitinginde konuştu: Kan emicileri sırtımızdan söküp atacağız

CHP'nin Bursa'da yapılması planlanan ancak CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasının ardından İstanbul'a alınan 'Milletin Sesi' mitingi için yüz binler Maltepe Meydanı'nı doldurdu. 9 günlük yoğun çalışmaların ardından düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, 84 milyona 'Ülke elden gidiyor' sözleriyle seslenerek, "Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Haramilerin saltanatı yıkılıyor. Kan emicileri sırtımızdan söküp atacağız" sözlerini kaydetti.

SEDA ÇAKIR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Bursa'da yapılması planlanan ancak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 3 ayrı suçtan verilen hapis cezasının ardından İstanbul'a alınan 'Milletin Sesi' mitingi için yüz binlerce vatandaş Maltepe'de bir araya geldi.

Sabah erken saatlerinden itibaren miting alanının çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına çıkan bazı yollar ise güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı. Miting için gelen vatandaşlar güvenlik noktalarından geçerek alana alınmaya başlandı. Mitinge, 500 bine yakın kişi katıldı.

CHP İstanbul İlçe Başkanları platforma çıkarak vatandaşları selamladı. En büyük alkışı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu aldı. Yargıtay'ın üç ayrı suçtan aldığı hapis cezasını onadığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da binler tarafından büyük coşku ile karşılandı. Gezi Davası tutuklularının aile ve yakınları da mitinge katılanlar arasındaydı. Ailelerin platforma çıkması ile alanda 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları yankılandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce vatandaşlara söz verildi.

16.jpg

CHP il yöneticileri ve İstanbul milletvekillerinin yoğun çalışma yürüttüğü mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi yasaklara karşı demokrasi, ekonomik ve siyasi sorunlara ilişkin önemli mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalar şöyle:

"Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Haramilerin saltanatı yıkılıyor. Bu meydanda milyonlarla buluşmuştuk. Az kaldı, bu kentin bu meydanlarında, sokaklarında, tarlalarında, fabrikalarında, üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız. Meraklanmayın az kaldı!

Benden önce halkımızın çığlığını dinlediniz. Birileri Türkiye'yi zifiri karanlığı sürüklemek istiyor. İnsanları korkuyla sindirmek istiyor. Yaratılmak istenen bu korku ikliminin aparatlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, uyuşturucu baronları, paramiliter yapılar, 5'li çeteler, yandaş medya ve beslemeleri, insan kaçakçıları, silah kaçakçıları... Hepsi birlikte çalışıyor. Bunların tek bir amacı var korku iklimini yaratmak ve bu iklimden nemalamak. Yani sizi bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar.

17.jpg

O ve Saray'ı giderse kaos olur algısını oluşturmanın peşindeler. Bu algıyı pekiştirmek için sudan sebeplerle evleri basıyorlar, insanları gece yarısı gözaltına aldırıyor, tutukluyorlar. Okulları basıyorlar, liseli çocukları okullarından alıyorlar. Doğayı savunan aktivistlere ağır hapis cezası verdiriyorlar, bebekleri babalarından annelerinden koparıyorlar. Hapise atılan gazeteciler, siyasetçiler, siyasilere getirilen siyaset yasakları şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar.

Konserleri yasaklıyorlar, Kürtçe müziğe dahi tahammül edemiyorlar. Bu ülkenin ulu çınarı olan sanatçıları mahkeme koridorlarında süründürüyorlar. Saray ve şürekasının dilinden düşmeyen bir kelime var 'O yasak bu yasak şu yasak'. Tahammül edilmeyen K-pop, tahammül edilmeyen gençler, tahammül edilmeyen eğlence, tahammül edilmeyen mizah, tahammül edilmeyen yaşam tarzı, tahammül edilmeyen özgürlük.

Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür ne demek? İktidar değişti, ülkeye bolluk bereket geldi, ülkeye hak hukuk adalet geldi diye yetinmeyeceksiniz. Nerede bir hata görürseniz, nerede bir yanlış görürseniz bizi özgürce eleştireceksiniz. Bu pencereyi açıyorum size, eleştirmekten korkmayacaksınız, çekinmeyeceksiniz. Saray rejiminde gençlere eğlence yok, Saray rejiminde bolca uyuşturucu var, Saray rejiminde gençlere bahis var, gençlere kumar var, uyuşturucu baronları ile kol kola olanlar var. Memleketi bir uyuşturucu bataklığına çevirdiler. Bugün Türkiye'de her gelir grubuna göre pazarlanan uyuşturucu var.

Kadın cinayetleri, işçi cinayetleri siyasilere suikast hazırlıkları işte bu biz kullanışlı aparatlarla kavga edeceğiz. Bir daha söylüyorum kullanışlı aparatlarla kavga edeceğiz. Sonuna kadar edeceğiz ve kazanacağız.

Bu haklı davamızın önünü kesmek için sürekli bir güvensizlik ortamı yaratmak istiyorlar başaramayacaklar biz kazanacağız söz veriyorum biz kazanacağız. Sevgili İstanbullular Saray'ın üstünü örtmek istediği ekonomik krizin acı gerçeklerini halkımızdan az önce dinlediniz. Ülkemiz ağır bir ekonomik buhranın içindedir. Bu hakka hukuka ve adalete sırt çevirmenin sonucudur. Bu ekonomi adaletsiz yönetimin sonucudur. Milyonlarca aile ağır yoksulluk içinde geçinemiyor. Gençleri umutsuzluğa mahkum etmek istiyorlar. Enflasyon yüzde 150'lere dayanmış. Onlar emeklinin bayram ikramiyesine tek kuruş zammı dahi çok görüyorlar.

En değerlimizi gençlerimizi kaybediyoruz. Genlerimizin yüzde 70'i yurt dışına gitmek istiyor. 500 bini gitti bile. Bu Saray ve şürekasının tek yapabildiği harami, hamasi söylemler. Bu söylemleri geliştiriyorlar. Onların hamasi söylemlerinden de yalanlarından da hepimiz bıktık. Ağızlarını her açtıklarında yok efendim 2023, yok efendim 2071, yok efendim dış güçler, yok efendim Almanlar bizi kıskanıyor, yok efendim Japonya bizi kıskanıyor, yok efendim anlaşmalarda gizli maddeler var. Bunların tamamı yalan, yalan ve yalan!

Çok uzun süredir söyleyecekleri elle tutulur hiçbir şey kalmadı artık. Ama az kaldı uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. Çiftçimiz bu değişime hazır, işçisi, memuru, bürokratı bu değişime hazır. Esnafı, sanayicisi, tüccarı bu değişime hazır. İthalatçısı, ihracatçısı, turizmcisi bu değişime hazır. Balıkçısı, taksicisi, apartman görevlisi bu değişime hazır ve her şeyden önemlisi bu değişime gençler hazır, kadınlar hazır.

Kollarımızı sıvayıp çalışmaya başlamak zorundayız, ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Yolsuzluk yapanların, kul hakkı yiyenlerin kim olduklarına bakmadan hepsinin kafalarına inmek zorundayız. Saray'ın ve o fotoğrafçı suç işleri bakanının elinden yetkileri aldığımız an hepsinin bu 5'li çetelerin tamamının defterini dürmek zorundayız. Biz bu 5'li çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Bunların düzenine çomak sokacağız. Kan emicileri sırtımızdan söküp atacağız.

Milyonların sesi olmak için 1 hafta süre ile karanlıkta kaldım o zaman söylemiştim yine tekrar edeyim ben neoliberalizme karşıyım bırakın halkı sömüren sömürsün piyasa kendi dengesini bulur söylemine karşıyım.

2 kadın gazeteci sadece işlerini yaptıkları için tehdit ediliyor. Açıkça ifade ediyorum paramiliterlere, mafyalara, kendilerini derin devlet olarak ilan eden müptezellere... olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse siz kendinizi unutun

Türkiye'ye gelen kaçakların özellikle Afganların ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Benim vatan sevgimde sınır namustur anlayışı var. Yol geçen hanına dönen bu sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. 8 milyon kişiyi plansız, programsız başımıza indirdiler ve Türkiye artık bu yükü taşıyamıyor. Bu nedenle gitmek zorundalar gidecekler davulla zurnayla kardeşçe göndereceğiz onları kendi ülkelerine bununla birlikte hiç kimse unutmasın biz ırkçı değiliz, ırkçılığa karşıyız.

İnsanlar arasında eşitlik istiyorum hak eşitliği istiyorum. Dindarı, dinsizi, sofusu, sufisi, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, sağcısı, solcusu, liberali, milliyetçi... Bir daha ifade edeyim herkese, 84 milyona ülke elden gidiyor birlikte olmak zorundayız, birlikte mücadele etmek zorundayız, vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız."

İşte alandan kareler:

k2.jpg

k3.jpg

k4.jpg

k1.jpg

k4-001.jpg

k5.jpg

k6.jpg

k7.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN