CHP'nin soru önergesi vahim bilançoyu ortaya koydu: İşte istifa eden doktor sayısı

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, üç yılda yaklaşık 14 bin doktorun kamudan istifa ettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yönelttikleri soru önergesine verdiği yanıtla 35 ayda 13 bin 557 hekimin istifa ettiği bilgisini verdiğini aktaran Şahin, bu yanıtın da ayda 400 hekimin istifa ettiği anlamına geldiğini dile getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin katıldığı canlı yayında üç yılda istifa eden doktor sayısını açıkladı. 13 bin 557 hekimin kamudan istifa ettiğini açıklayan Şahin, sayıyı CHP'nin soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aldığını belirtti.

Şahin'in yayında açıkladığı ifadelerin tamamı şu şekilde:

“1 Ocak 2020'den itibaren kaç hekim istifa etti diye sorduk. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 35 aylık süreçte 13 bin 557 hekim istifa etmiş. 35 aya böldüğümüzde her ayda 400 hekimin istifa ettiği ortaya çıkıyor. Bu hekimlerimizin kaçının yurt dışına gittiğini de yapılan araştırmalardan görebiliriz. 11 ayda 2 bin 417 hekim yurtdışına gitmek için başvuru yaptı. Her ay 220 hekimi yurtdışına kaybediyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN