Çiğ börek yapılışında nelere dikkat etmeli? Çiğ börek tarifi

Çiğ börek yapılışında nelere dikkat etmeli? Çiğ börek tarifi

Çiğ börek yapılışında nelere dikkat etmeli? Çiğ börek tarifi ve malzemeleri haberimizde. Günlük alışkanlıkların dışına çıkmak isteyen vatandaşlar 'Çiğ börek hamurunun püf noktası nedir? Kızartma sırasında çiğ böreğin yağ çekmemesi için ne yapılır?' diye merak ediyor ve araştırıyor. Çiğ börek aynı zamanda Kırım Tatar yemeği olarak bilinir. İşte Çiğ börek tarifi ve malzemeleri hakkındaki ayrıntılar ve Çiğ börek nasıl yapılır sorusunun yanıtı...

Çiğ börek tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çiğ börek yapılışında nelere dikkat etmeli? Çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ böreğin püf noktası nedir? Yağ çekmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte Çiğ börek tarifi hakkında merak edilen detaylar... Geleneksel bir lezzet olan Çiğ börek aynı zamanda Kırım Tatar böreği olarakta bilinir. İşte sofralarımıza lezzet katan Çiğ Börek tarifi ve ypılışı hakkındaki ayrıntılar...

ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR? 

Çiğ börek; kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir. Böreğin adı konusunda çeşitli rivayetler vardır. Bazı kişiler "şırbörek" adının pişerken çıkan kızarma sesinden geldiğini öne sürerken, diğer bir görüş de Kıpçak lehçesindeki lezzetli anlamındaki "çi"den geldiğini öne sürüyor. 

Çiğ börek, Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır.

ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?

Hamuru için:

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke

Kıymalı iç için:

300 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 çay bardağı su

Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ


ÇİĞ BÖREK TARİFİNDE PÜF NOKTALARI

Hamurun içerisine konan sirke daha az yağ çekmesini sağlıyor. İç harcı sulu olmazsa kıymalar bir yerde küme halde kalır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine unu aktarın. Sirke ve tuzu ekleyin. Azar azar suyunu ekleyerek güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatın.

Soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.

Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, soğanı alın ve güzelce yoğurun.

Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin ve unlanmış tezgahın üzerinde orta büyüklükteki bir tabak boyutunda açın.

Bir kısmına iç harçtan koyun ve kapatın. Kenarlarına güzelce bastırın.

Derin bir tavaya yağı alın ve kızdırın. Kızan yağa börekleri alın ve kızartın. Çıkarıp fazla yağını süzdürerek afiyetle tüketin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN