Cimşit Demir kimdir? Piro Karker kod adlı Cimşit Demir yakalandı mı?

Cimşit Demir kimdir? Piro Karker kod adlı Cimşit Demir yakalandı mı?

Uzun zamandır kırmızı bültenle aranan Piro Karker kod adlı Cimşit Demir, Avrupa'ya kaçma hazırlığındayken Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Kuzey Irak'ta yakalandı. Terör örgütü PKK/YPG'ye bağlı olarak Kandil'de sözde bölük komutanı olarak faaliyet yürütüyordu. İşte, Piro Karker 'Cimşit Demir'in yakalanışı...

Silahlı terör örgütü PKK/YPG üyesi teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile güvenliği sağlayan Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) yanında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da (MİT) bölgedeki teröristleri yakalamak için aralıksız çalışmaları devam ediyor.

PİRO KARKER KOD ADLI CİMŞİT DEMİR YAKALANDI MI?

MİT, son olarak Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü çalışmayla birlikte, kırmızı bültenle aranan 'Piro Karker' kod adlı teröristi yakaladı.

Avrupa'ya kaçış hazırlığında olduğu belirlenen Piro Karker kod adlı Cimşit Demir'in, MİT tarafından yakalanmasının ardından Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

CİMŞİT DEMİR'İN PKK'DAKİ GÖREVİ NEYDİ?

Terör örgütü PKK/YPG içerisinde son olarak Kandil'de sözde bölük komutanı olarak faaliyet yürüttüğü aktarılan Cimşit Demir'in, 2009 yılında Ağrı'dan örgüte katıldığı ortaya çıktı.

Piro Karker'in, Tendürek Dağı kırsalında faaliyet yürüttükten sonra İran üzerinden Irak kuzeyine geçtiği, Irak kuzeyindeki örgütün Hakurk, Gare ve Kandil alanlarında faaliyet yürüttüğü belirlendi.

2014 yılında terör örgütü PKK/YPG'nin Kandil yönetimi tarafından yapılan sözde görevlendirme kapsamında Irak kuzeyinden Suriye'ye geçen Cimşit Demir, 1 yıl süreyle PYD/YPG saflarında faaliyet gösterdi.

terorist-5419.jpg

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR SÜRÜYOR

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında gerçekleştirdiği nokta operasyonda, kırmızı bültenle aranan silahlı terör örgütünün sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır ile yine terör örgütü PKK/YPG'nin sözde üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu 'Doktor Hüseyin' kod adlı Selman Bozkır da etkisiz hale getirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN