Cumhurbaşkanı Erdoğan 1045 gün sonra AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1045 gün sonra AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan referandumuyla yapılan düzenlemelerin ardından, 1044 gün sonra ilk kez AK Parti Grup Toplantısına katıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardandan kürsüye çıkan Erdoğan, "Bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz çok daha zor. Özellikle MYK ve Grup toplantılarına mümkün olduğu derece katılmaya çalışacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye üye olması ve ardından kongrede Genel Başkan seçilmesinin ardından 1044 gün sonra ilk kez grup toplantısına katıldı. Tezeruhatlarla kürsüye çıkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Değerli milletvekili arkadaşlarım, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK parti TBMM Grup toplantısının ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Toplantımıza katılan misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Mübarek Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum. Manisa'daki depremden dolayı bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileğini iletiyorum.

17-05/30/7088992.jpg

En son 22 Temmuz 2014'te bu salonda sizlerle birlikte olmuştum. Bilindiği gibi 16 Nisan halk oylamasının getirdiği yeniliklerden biride Cumhurbaşkanı'nın parti üyeliğinin önünün açılmış olmasıdır. Anayasa değişikliğinin EVET ile sonuçlanmasının ardından bizde bu hakkımızı kullanmış oluyoruz.

MUTLAKA AMA MUTLAKA ZAFERLE SONUÇLANACAK

Türkiye terör örgütleri ile yürüttüğü mücadelesinde çok önemli bir dönemden geçiyor. Terör örgütünün geçmişte hiç girilememiş inlerine girip rekor sayıda mühimmat ele geçiren ve mağaraları teröristlere dar eden güvenlik güçlerimize şahsım ve milletim adına şükranlarımı iletiyorum. Türkiye çok geniş bir alanda yürüttüğü mücadelesini mutlaka ama mutlaka zaferle sonuçlandıracaktır.

BUNDAN SONRA İŞİMİZ ZOR

Bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz çok daha zor. Özellikle MYK ve Grup toplantılarına mümkün olduğu derece katılmaya çalışacağım. Cumhurbaşkanı sıfatıyla yürütmem gereken bir çok işim var katılamadığım toplantıları Sayın Binali Yıldırım kardeşim yapacak. Sayın Binali Yıldırım kardeşime, demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir süreci başarıyla yürütmüştür. Bu vesileyle kendisine çalışmalarından ötürü şükranlarımı sunuyorum.

17-05/30/7088994.jpg

DEMOKRASİYİ DE, CUMHURİYETİ DE REFAHI DA AK PARTİ GETİRDİ

2001 yılında AK Parti'yi kurduğumuzda milletin sorunları çözümsüz değildir demiştik. En önemlisi de toplumsal merkezi siyasi merkeze taşıma sözü vermiştik. Bu Türkiye'nin siyasi hayatı için ilkti. Elbette programımızda yer alan hususlardan hala yapamadıklarımız var. Onları da yeni yönetim sistemimizle hayata geçireceğiz.Bu ülkeye gerçek manada demokrasiyi de cumhuriyeti de refahı da getiren Ak Parti olmuştur. Birileri kabul etmeyebilir ama sosyal hayatın da bir matematiği var. Evet, Ak Parti demokrattır. Bunun için milli iradeyi hep en üstte tutmuştur. Cumhuriyetçidir.. PKK gibi örgütlere değil sadece cumhura dayanmıştır. AK Parti millidir, yerlidir. Bunun için attığı adımlarda yaptığı icraatlarda, şu veya bu gücün, ülkenin değil sadece milletin ne dediğine halkın ne istediğine bakmıştır. AK Parti kucaklayıcıdır. Ülkemizin bütünlüğüne husumet göstermeyen herkes, kökenine, meşrebine, kılığına ve diğer tüm farklılıklarına bakmaksızın kendisinin doğal bir parçası olarak görmüştür. Hedefimiz 80 milyon vatandaşımızın gönlünü kazanmaktır diyorum. AK Parti tüm mazlumların hamisidir. Dünyanın neresinde gözü yaşlı, gönlü kırık, eziyet çeken mazlum varsa hepsine el uzattık.

Bakın şurası çok önemli. Türkiye geçtiğimiz yıl yaptığı 6,5 milyar dolarlık insani kalkınma yardımıyla tüm dünyaya örnek olmuş bir ülkedir, başkası yok. Suriye ve Irak’tan ülkemize gelen üç milyon kardeşimiz için yaptıklarımızla, bu konuda kıllarını kıpırdatmayan ülkelere biz insanlık dersi verdik. Türkiye aynı Türkiye. İmkanlar aynı imkanlar olduğu halde, kişi başına düşen milli gelirimizin 3500 dolardan 11 bin dolara çıkmış olması bunun en büyük ispatıdır.

AK Parti elbette muhafazakardır. Milletimizin tarihine kültürüne değerlerine saldırılmasına, düşmanlık edilmesine karşı çıkmış, bu değerlere sımsıkı sahip çıkmıştır.

AK PARTİ DEVRİMCİ BİR PARTİDİR

Bununla birlikte AK Parti açık söylemek lazım devrimci bir partidir. Batı ne diyordu? AK Parti bir sessiz devrim gerçekleştirmiştir. Türkiye, cumhuriyet döneminde en ileri en etkili değişimleri AK Parti hükümetleri döneminde yaşamıştır.

Devrimciyiz diye konuşanlara sesleniyorum. Hangi adımları attınız söyleyin bakalım. AK Parti’nin attığı adımları AK Parti’den önce hanginiz attınız? Siyasi partilere yaşam hakkı vermediniz. Bizi bile kapatmaya yeltendiniz. Hatta partinizin başındaki zat çıktı dedi ki “Ankara’da da savcılar varmış” diye onlara sığındı. Niye? Çünkü AK Parti’nin varlığı onları ciddi manada ürkütüyordu.

KIZLARIMIZI SOKAKLARDA SÜRÜYENLER SİZ OLMADINIZ MI?

Yahu bu ülkede kılık kıyafet noktasında, bizim yavrularımızı üniversite kapılarından kovanlar siz olmadınız mı? Hüngür hüngür kızlarımızı sokaklarda sürükleyenler siz olmadınız mı? Devletin içinde kadınlarımızı başı açık, örtülü olarak sınıf sınıf ayrımlara tutan siz olmadınız mı? Nerede eğitim, inanç, fikir düşünce özgürlüğü?

ALÇAK FETÖ’YE BU ÜLKE TESLİM EDİLMEDİ

Alçak FETÖ’ye, arkasındaki kahpe iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi. Şimdi duruşmalar başladı, Ankara, İstanbul… Ve bu duruşmalarla birlikte bizler tabi bütün şehitlerimizin ailelerine, gazilerimizin ailelerine inşallah bu mahkeme kararlarıyla bir defa hakların iade-i itibarın sağlanmasını temin edeceğiz. Dünyada bu ülkeleri korumaya çalışan ülkelere, bu yargı kararlarını önlerine koyacağız.

ŞİMDİ DE DÜNYAYA SESLENİYORUM BURADAN

Şimdi de dünyaya sesleniyorum buradan. Diyorum ki, eğer sizler iade-i itibara yardımcı olmazsanız, bilesiniz ki yarın bir gün sizlerin de bizim elimize düşenleriniz olduğu zaman istediğinizde bunları bizden alamayacaksınız.

Terörle mücadele edeceksek, bizler sizden bizim ülkemize ait, ki bunları vatandaşlıktan çıkaracağız, bunları da süratle iade etmenizi istiyoruz. Ettiniz ettiniz, etmediğiniz takdirde “men dakka dukka” biz de bunları yaparız.

17-05/30/7088990.jpg

ERDOĞAN TBMM'DE

Erdoğan’ı TBMM’ye gelişinde meclis Başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti divan başkanlığı üyeleri ile AK Partili yöneticiler karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan grup salonunda önce Kahraman’ı makamında ziyaret etti.

RESMİ TÖREN YAPILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinde resmi tören olmadı. Töreni Erdoğan’ın istemediği belirtildi.

17-05/30/eri1.jpg

Erdoğan’ın gelişiyle birlikte TBMM’ye cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan Türk bayrağı çekildi. Aynı şekilde AK parti grup salonuna da forslu bayrak yerleştirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN