Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya'daki gelişmeleri dikkatli takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya'daki gelişmeleri dikkatli takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da 5'i Türk 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ilgili makamlarca dikkatli izlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından sayır başları şu şekilde:

* Almanya'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Alman makamlarının saldırıyı aydınlatmak için her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum. İlgili tüm birimlerimiz süreci hassasiyetle izliyor.

* Her kitap bir alimdir. Ecdadımız kitaplarla dolu bir kütüphaneyi her türlü zenginlikten üstün tutmuştur. Nerede bir soykırım, katliam varsa orada ilk hedef kütüphaneler olmuştur. DEAŞ ve diğer terör örgütleri Irak'ta, Suriye'de binlerce nadide eserin bulunduğu kütüphaneleri bombaladı.

* Bugün ülkemiz ve Ankaramız adına tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Değerli kardeşim Özbekistan Cumhurbaşkanı'na mutluluğumuza ortak oldukları için teşekkür ediyorum.

* Yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyini kurarak her alanda iş birliğimizi derinleştirdik. Dün de konseyimizin ilk toplantısını icra ettik. Bu sabah iş adamlarımızla bir araya geldiniz. Toplantıda onların özellikle girişimlerini bundan sonraki süreçte Özbekistan'da devam ettirmesini bizler de tavsiye ettik.

* Kütüphaneler insanlığın ortak hafızasıdır.

* Batının eski Yunan metinleriyle buluşması bile bizim kütüphanelerimizle olmuştur. Avrupa'nın Ortaçağ karanlığına mahkum olduğu yıllarda İslam şehirleri, medrese ve kütüphaneleri ile dünyaya ışık saçıyordu.

* Bugün açılışını yaptığımız Millet Kütüphanesi ile Külliyemizi tamamına erdirmiş olacağız.

* 550 bin elektronik kitapla gerçekten çok önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Bu kitap seferberliğini genişleterek 5 milyonu aşan bir hacme ulaşacağız.

* Nadide eserlerden oluşan kütüphanesi bulunan tüm ilim, fikir ve sanat erbabımızı Millet Kütüphanesi'ne bağışta bulunmaya davet ediyorum. Bu kütüphane ile tarihe uzanan bir köprü kuruyoruz.

* Millet Kütüphanemizin bir benzerini de inşallah İstanbul'da inşa edeceğiz. Dünyaca ünlü bu tür merkezlerimizle özellikle burayı cazibe merkezi haline getireceğiz.

* Buraya gelen tüm misafirlerimize günün 24 saati çay, simit, kek ücretsiz olacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN