Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayazma Camisinin açılışında konuştu: Bir vazifeyi daha yerine getirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayazma Camisinin açılışında konuştu: Bir vazifeyi daha yerine getirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yapacağı Ayazma Camii'nde Cuma namazı kılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, restorasyonu tamamlanan caminin açılışında "Yeniden ibadete açarak bir vazifeyi daha yerine getirmiş olmanın gönül huzuru içindeyiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Ayazma Camisinde Cuma namazı kıldı. Namazın ardından açılış törenine katılan Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yeniden ibadete açarak bir vazifeyi daha yerine getirmiş olmanın gönül huzuru içindeyiz." diyerek Barbaros Hayrettin Paşa Camisinin de açılacağının müjdesini verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Biraz önce Cuma namazını beraberce eda ettiğimiz 261 yıllık Ayazma Camii'mizin restorasyonunun ülkemiz ve alem-i İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mimarisiyle, yeriyle, pek çok özelliğiyle şehrimize değer katan caminin banisi Sultan 3. Mustafa'dan bugüne kadar bu eserin yaşatılmasına emek veren herkesi rahmetle yad ediyorum.

Rabbimiz Tevbe suresinde şöyle buyuruyor: "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder." Ayazma Camii'nde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da günde beş vakit okunacak ezanların, kılınacak namazların, edilecek duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Her camimizi ülkemiz ve milletimizin geleceği için vatan topraklarına dikilen birer manevi muhafız olarak görüyoruz. Ayasofya'yı yeniden ibadete açarak fethin ve onun muzaffer komutanı Fatih'in emanetine sahip çıkmıştık. Son dönemde İstanbul'un dört bir yanında inşa ettiğimiz camilerle ecdadın bu toprağa kazıdığı mühürleri çeşitlendirdik, çoğalttık, yaygınlaştırdık.

Ayazma Camii'nin restorasyonunu tamamlayıp yeniden ibadete açarak bir vazifeyi daha yerine getirmiş olmanın gönül huzuru içindeyiz. Burada yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Hak katında kabul olmasını niyaz ediyorum.

İnşallah yakında da Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni açacağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN