Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse biz bu makamdayken sizin kılınıza dokunamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse biz bu makamdayken sizin kılınıza dokunamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Büyük Türkiye buluşması programında CHP Genel Başkanı'nın yolsuzluk ve hukuksuzluğu bulaşmış bürokratlar çıkışına bir kez daha yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda bir konuşma yaptı.

Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde memurlara toplu iş sözleşmesinin yanı sıra ekonomik gelişmeden memurların da yararlandırdıklarını söyledi.

Konuşmasının büyük bir bölümünde muhalefete yüklenen Erdoğan, yolsuzluk ve hukuksuz uygulamalara karışan bürokratlardan iktidarları döneminde hesap sorulacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı memurlara "Kimse biz bu makamdayken sizin kılınıza dokunamaz" güvencesi verdi.

Erdoğan, yerel seçimlerde CHP'nin belediyelerde iktidara geldikten işçi kıyımı yaptığını da öne sürerek suçladı.

Karar TV'de yayımlanan Gündem Özel programında geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu konuyla ilgili "Özellikle işçi pozisyonunda kamuda çalışanlar var. Şimdi 'CHP gelirse hepimizin işine son verecek' algısı var, bu doğru değil. Devlet memurları da geliyor çalışıyor, hiç kimse işinden, aşından olmayacak ama doğru çalıştığı sürece. Bir öç alma intikam duygusuyla yola çıkmak asla doğru değil" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'da, "Kamu bürokratlarına, memurlara dönük tehditler savurmak. Ülkemizdeki siyasi yapıların ve muhalefetin acizliğini gösteriyor" sözleriyle destek verdi.

Memur-Sen'in kamu çalışanlarının yanında ülkede ve dünyada adalet ve özgürlük mücadelelerinin sesi olduğunu söyleyen Erdoğan, İdeolojik sendikacılıkla arasına mesafe koyan Memur-Sen darbe ve vesayete dönük tüm teşebbüsler karşısında dik bir duruş sergilemiştir. Memur-Sen demokrasiye yaptığı katkıların yanı sıra toplu iş sözleşmelerine de yön veriyor. Memur-Sen ülkemizi milletimizi ilgilendiren her kritik hadisede onurlu bir tavır takındı" diye konuştu.

Salonda bulunanların 28 Şubat ve iktidarları öncesini iyi hatırladığını söyleyen Erdoğan, "Sakalından dolayı, başörtüsünden dolayı okullarından atılanlar fikirlerinden dolayı soruşturma geçirenler oldu. İltica ile mücadele kılıfı adı altında yaklaşık 6 milyon insanımız vesayetçiler tarafından fişlendi" şeklinde konuştu.

'KAMUDAKİ KARDEŞLERİM BUNLARA PABUÇ BIRAKMAYACAK'

Konuşmasının devamında Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Bay Kemal, öğretmenleri tehdit ediyor, subayları tehdit ediyor, polisleri tehdit ediyor. Kamuda hangi memur varsa sıradan tehdit ediyor. Ama bilmiyor ki benim kamudaki kardeşlerim bunlara pabuç bırakmayacak.

Milletimizin desteğiyle başlattığımız demokrasi mücadelemizi işte böyle bir zeminde yürüttük.

Son 19 yılda elde ettiğimiz her başarının gerisinde çok ciddi bir emek, gayret, sabır, strateji ve alın teri vardır.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar Avro'ya yapıldı. Burası Yap-İşlet-Devret modeliyle yapıldı. Burası 12 yıl sonra milletimize kalacak. Birçok yatırımları bu şekilde yaptık.

'EKONOMİNİN KİTABINI YAZDIK, YAZMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Peki bu nasıl yapıldı? Bu parayı nereden buldunuz? Burası 2 milyar 400 milyon euroya çıkmış olan bir köprü. Bunu biz yap-işlet-devretle, inşallah 12 yıl sonra devlete kalacak. Ama bunların kafası bunu basmaz. Diyor ki nasıl yaptınız bunu? İşte böyle yaptık. Türk firmalarıyla, Kore işbirliği ile yaptık. Birçok yatırımlarımızı böyle gerçekleştirdik, hala gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor.

Millet aç diyor. Bu 5 bin kişi burada çalışıyor, hepsi ücretlerini alıyor. Bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor ona bakıyor. İşte biz, bu noktada ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.

19 yıldır Türkiye'nin dört bir yanında eğer yollar yapılıyorsa, 6100 kilometreden eğer biz bu yolları aldık ve bunu 28 bin kilometreye çıkardıysak, bu iş bilenin, kılıç kuşananın anlayışıyla oldu.

'BUNLAR TAHRİBAT, BİZ İŞ YAPARIZ'

Bay Kemal Gezi olaylarında Taksim'de değil miydi? Ne iş var senin orada? Çünkü o da Gezici. Bay Kemal de Gezici... Bunlar tahribat yapar biz iş yaparız. Bunların dikili ağacı yok. Bizim işimiz yapmak, bunların işi yıkmak. Aramızdaki fark bu.

Seçim döneminde meydanlara namus sözü diyerek ne vaad ettilerse, tam tersini yaptılar. Seçimden önce liyakatı esas alacağız diyerek ahkam kestiler, seçimden sonra belediye kadrolarını terör örgütü mensuplarına peşkeş çektiler.

'ESKİ TÜRKİYE HAYALİ KURANLARIN BU ÜLKEYE HAYRI OLMAZ'

Sadece eski Türkiye hayali kuranların bu ülkeye hayrı olmaz. Memurlara parmak sallayan, kendilerinden olmayanları dışlayanlarla büyük ve güçlü Türkiye inşaa edilemez. Yabancı ülke büyükelçiliklerini ağlama duvarına çevirenlerin bırakın Türkiye'ye kendi ülkelerine dahi faydası olmaz.

Ne kadar saklamaya çalışsalar da milletimiz bizim gibi bunların çapını, kapasitesini biliyorlar. Karşımızdaki habis zihniyetin son 19 yıldaki kazanımları geriye götüreceğini herkes biliyor. Bunun için kamu görevlilerimiz de bize desteklerini ve dualarını esirgemiyor.

Kamu görevlilerinin bize olan güvenini boşa düşürmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemizin imkanları genişledikçe diğer emekçilerde olduğu gibi memurlarımızın da bundan yararlanmasını sağlıyoruz. Hamd olsun bugüne kadar sabit gelirle çalışanları enflasyona ezdirmedik. bundan sonra da ezdirmeyeceğiz.

Değerli kardeşlerim kamu görevlilerimizin maaşlarıyla beraber özlük haklarının genişletilmesi için olumlu adımlar attık. Toplu sözleşme ve görüşme süreçlerinde memurlarımızın tüm taleplerini imkanlar çerçevesinde dikkate aldık.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN 2022 SONUNU İŞARET ETTİ

Kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkını anayasal güvenceye biz kavuşturduk. Toplu sözleşmede anlaşmazlık sağlanması durumunda başvurulacak mercileri biz oluşturduk. Disiplin kurullarında sendika temsilcilerinin olması yanında, cezalar yargı yolunu biz açtık. Geçici personeli sözleşmeli personele geçirdik ve kendilerine sendikaya üye olma hakkı tanıdık.

Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz.

Memur-Sen'in gayretinin şahidiyiz. Bunu sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçılar olduğunu görüyoruz. Bundan sonra Memur-Sen'le işbirliği halinde kamu görevlilerimizin durumlarını iyileştirmeye devam edeceğiz.

Sizlerin aracılığıyla Türkiye'de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır. tehdit dilini öznesi haline getirenlerin bu ülkenin polisini öğretmenini rahatsız etmesine izin vermeyiz. Kimse biz bu makamdayken sizin kılınıza dokunamaz."

'VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ SENDİKAL ANLAMDA VEREN KADRO BURADA'

Memur-Sen Genel Başkanı da Erdoğan'ı destekleyen konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanım hem içeride hem dışarıda vesayet odaklarına karşı vermiş olduğunuz mücadeleyi sendikal anlamda veren kadro burada. Dün darbecilerin, vesayet odaklarının çıkarlarını koruyan sendikalar vardı, bugün milletin çıkarları için seferber olan lider kadro var” diye konuştu.

Yalçın, dar gelirlinin Cumhurbaşkanının iradesine güvendiğini öne sürerek “Ekonomik sorunların cenderesinde sıkışmış kitleler bile bugün bu sorunların aşılmasında yine sizin iradenize güveniyor. Sizin bu anlamda liderliğinize güveniyor” dedi.

Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik uyarısına isim vermeden değinerek, şunları söyledi:

“Onun için bir konunun altını çizmem lazım. Kamu bürokratlarına, memurlara dönük tehditler savurmak. Ülkemizdeki siyasi yapıların ve muhalefetin acizliğini gösteriyor. Esas tehdit savuracaksan 31 Mart’ta yerel yönetime geldiğin yerde binden fazla sözleşmeliyi işten atan belediye başkanlarına, esas tehdit savuracaksan on binlerce işçiyi işten atan belediye başkanlarına tehdit savur. Onun için burada bir kez daha ifade ediyorum. Türkiye’de namuslu, onurlu kamu görevlileri bu tehditlere boyun eğmeyecektir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN