Cumhurbaşkanı Erdoğan minik Fatih'e koltuğunu devretti

Cumhurbaşkanı Erdoğan minik Fatih'e koltuğunu devretti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, Çankaya'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Esma Taşyürek'e teslim etti. Çocuklardan biri "Milletvekili olup size yardım etmek isterdim. Ama yaşım tutmuyor" deyince Başbakan Yıldırım, "Seçilmek için yaşın tutmuyor ama kampanyaya destek vermek için yaşın tutuyor. Bana kampanyamda yardım edebilirsin" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koltuğuna ise 12 yaşındaki Fatih Mintaş oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koltuğunu 6.sınıf öğrencisi Fatih Mintaş'a devretti.

"Bu makamlar gelip geçicidir" diyen Erdoğan, "Bu makamı Fatih'e devrediyoruz. Ülkemize mesajlarını bizzat kendisinden dinlemek istiyoruz. Tabi benim de temennim Fatihismiyle müsemma olur. İnşallah sadece adıyla kalmaz, çok güzel bir isim. Temennimiz odur ki İstiklal mücadelemizde sizlerin çok farklı bir yeri var, çok farklı bir önemi var ve sizler milletlerin adeta dinamik gücü olan insanı niteliyorsunuz, Türkiyemizin örneklerisiniz. Bizim bundan sonraki hedefimiz nitelikli insan yetiştirmektir, sizler bizim adayımızsınız. Başarınız bizim başarımız olacaktır, sizlere inanıyor ve güveniyoruz, başarılarınızla övüneceğiz ve sizlerin gözlerindeki şu parıltılar benim umudumu artırıyor" dedi.

18-04/23/20180423_2_29972135_32982576.jpg

TORUN MUABBETİ GÜLDÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamı devrettiği Fatih Mintaş daha sonra soruları cevapladı.

"24 Haziran seçimlerine gidiyoruz. Eğer Başkan seçilirseniz ilk icraatınız ne olacka? sorusuna Fatih Mintaş "İlk icraatım milletimize hizmet olacak" diye yanıt verdi. Mintaş, "Seçim manifestosunda çocukları nitelikli yetiştirmeyle ilgili maddelere yer vereceğini dile getirdi. Suriyeli çocukların bizimle beraber gülmeleri koşmaları ve oynamaları için çalışma yaparım" ifadesini kullandı. Fenerbahçe Beşiktaşmaçında yaşananlarla ilgili soruya da yanıt veren Fatih Mintaş, "Bizdeki amaç sıfır şiddet. Maçlarda insanlar birbirlerine daha saygılı olabilirler" dedi. Cumhurbaşkanlığınız boyunca yapacağınız en önemli şey nedir? sorusuna "En önemli şey, bu makamı temsil etmektir. Bu büyük bir onur" yanıtını verdi.

18-04/23/20180423_2_29972135_32982589.jpg

Gazetecilerin torunları ile 23 Nisan'ı kutlama fırsatı olup olmadığını sorması üzerine Fatih Mintaş "Kardeşimin müsameresini izledim. Torunum olmadığı için bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim" dedi. Erdoğan, "İnşallah ileride çok torunun olur. Benim 6 torunum var" dedi. Fatih Mintaş, 'İnşallah' diye yanıt verdi. Bu sözler salonda bulunanları güldürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Ben Ankara'da torunlarım İstanbul'da. Ama dün torunlarımla vakit geçirme olanağım oldu. Bir gün önce 23 Nisan'ı kutlamış oldum" ifadelerini kullandı.

18-04/23/20180423_2_29972135_32982598.jpg

SON BAŞBAKAN ESMA

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Esma Taşyürek'e devretti.

Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada, "23 Nisan çocuk bayramı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan kabul edilen ilk resmi bayramdır. Bu bayramın bir hikayesi var. Aziz milletimiz, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yenik düşmüş, ülkemizi işgal edenlerle amansız bir mücadeleye girişmiştir. Bu mücadelede, kadın, erkek, ihtiyar birçok kişiyi bu savaşlarda şehit verdik. Birçok çocuğumuz yetim, öksüz kaldı. 23 Nisan'da Meclis açıldığında ulusal egemenliğimiz bütün dünyaya duyuruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımız için büyük bir bayram, şenlik düzenledi. Çocuklarımızın inançlarının, umutlarının artması için düzenlenen bu bayram çok büyük ilgi gördü. Bu bayramı dünyanın her yerine armağan eden bir ülkeyiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, gayret ediyoruz. 23 Nisan Bayramı'nızı kutluyorum. Bakanlar Kurulu bugün sizin. Sözü başbakanınıza bırakıyorum." dedi.

BAŞBAKAN'I KAHKAYA BOĞDU

Çocuklardan biri "Milletvekili olup size yardım etmek isterdim. Ama yaşım tutmuyor" deyince Başbakan Yıldırım, "Seçilmek için yaşın tutmuyor ama kampanyaya destek vermek için yaşın tutuyor. Bana kampanyamda yardım edebilirsin" dedi.

23 Nisan'da Başbakanlık koltuğuna oturan Esma Taşyürek "Herkese nice mutlu bayram diliyorum. Bizlere bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Sevgili arkadaşlarım hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun" diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümünde ilk tören ise Anıtkabir’de gerçekleştirildi.

Törene TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

18-04/23/anit2.jpg

Aslanlı Yol’dan yürüyen Kahraman ve beraberindeki heyet, Atatürk’ün mozolesine geldi. Kahraman’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

18-04/23/abit.jpg

Daha sonra Misak-ı Milli kulesine geçen Kahraman, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:  “Ulu Atatürk; aziz milletimizle dayanışma içinde milli mücadelemizin zaferle neticelenmesini sağlayan TBMM’nin açılışının 98’inci yılını kutluyoruz. İlk başkanlığını yaptığınız TBMM, ülkemizin istikbal mücadelesinin merkezi olarak büyük bir inanç ve fedakarlık içinde görevini sürdürmektedir. Milli iradenin tecelli ettiği TBMM Başkanlık Divanı üyeleri olarak, ülkemizi ve milletimizi geliştirmek ve daha ileri gitmesini temin etmek hususundaki hedeflerimize ulaşmak için azim ve gayretle çalışmaktayız. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ şuuruyla çalışan TBMM, milletimizin güvenini boşa çıkarmayacaktır. Türkiye, daha da gelişecek ve daima ileri gidecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sizi anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri, sabahın ilk saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabir’e akın etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuklarla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN