Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı!

Cumhur başkanı Erdoğan Müge Anlı'nın progrmına konuk oldu. Canlı bağlantıyla bağlanan Erdoğan, Müge Anlı'nın okuma yazma oranını yükseltmeye yönelik çalışmalarına destek vererek kendisi de okuma yazma öğrenme seferberliği başlattığını açıkladı. Müge Anlı'nın son bölümünü izleyebilir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müge Anlı'nın programında söylediklerini öğrenebilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde okuma yazma öğrenme ile ilgili faaliyetlerine hız veren Müge Anlı'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek geldi. Müge Anlı ile Tatlı Sert progrmına konuk olan Cumhurbaşkanı okumaz yazma seferberliği ilanını açıkladı. Türkiye'de okuma yazma bilemeyen kimse kalmasın diye böyle bir uygulamay kalkan Müge Anlı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteğini aldı. 

MÜGE ANLI İLE TATLI SERT PROGRAMINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TÜRKİYE'DE OKUMA YAZMA ORANI KAÇ? 

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN SAYISI ERKEKLERDEN FAZLA

6 yaş ve üzerinde okuma yazma bilmeyen erkek oranı yüzde 1,32, kadın oranı yüzde 6,44 oldu. İzmir’de bu nüfus içinde okuma yazma bilmeyen erkek oranı yüzde 1’in altında kalırken (yüzde 0,71), kadınlarda oran yüzde 2,99 olarak belirlendi.

EN ÇOK YÜKSEK TAHSİLLİ İL ANKARA

Türkiye’de 15 yaş ve üzeri nüfusta İlkokul mezunu oranı yüzde 25,81, ilköğretim mezunu oranı yüzde 18,45, ortaokul veya dengi yüzde 8,64, lise veya dengi okul mezunu oranı yüzde 21,92, yüksekokul veya fakülte mezunu oranı yüzde 12,95, Yüksek lisans mezunu oranı 1,01, doktora mezunu oranı ise yüzde 0,28’de kaldı. Ankara, yüzde 20’lik oran ile yüksekokul ve fakülte mezunu en fazla olan il olurken, Başkent’in ardından Eskişehir, İzmir, İstanbul ve Tunceli geldi. Son 5’te ise Mardin, Van, Muş, Ağrı ve Şanlıurfa sıralandı.

EN OKUR YAZAR İLÇE ÇEŞME 

İzmir’de 6 yaş ve üzeri nüfusta okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 1,85 olurken, ilçeler sıralamasında yüzde 0,68 okuma yazma bilmeyen oranıyla Çeşme ’en okur yazar ilçe’ oldu. Çeşme’yi Karşıyaka, Güzelbahçe, Urla ve Karaburun izledi. Yüzde 3,87 olan Türkiye ortalamasının üzerine yüzde 4,05 ile çıkan Kiraz, İzmir’in ’en okumaz yazmaz ilçesi’ oldu. Kiraz’ın önünde sırasıyla Bayındır, Selçuk, Torbalı ve Kınık yer aldı.

EN EĞİTİMLİ NÜFUS KARŞIYAKA’DA

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, İzmir’de en eğitimli nüfus Karşıyaka’da yaşıyor. Karşıyaka’da yüksekokul veya fakülte mezunu oranı yüzde 30 oldu. Karşıyaka’nın ardından Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova ve Gaziemir gelirken, 30’uncu sıradaki Kiraz’da yüksek okul veya fakülte mezunu oranı yüzde 4,13 oldu. Kiraz’ın üstünde ise Kınık, Beydağ, Bayındır ve Kemalpaşa yer aldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN