Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soçi'nin yansımalarını sahada göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soçi'nin yansımalarını sahada göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'de Rusya ve İran'la yapılan görüşmeyi eleştiren CHP'ye sert cevap verdi: Tarihi Soçi zirvesinde ana muhalefeti ilgilendiren tek şey kaza ile devrilen sandalye oldu. Neymiş Putin bunun üzerinden dünyaya bir mesaj vermişmiş! Ana muhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Balıkesir İl Danışma Meclisi'nde konuştu. Erdoğan sözlerine "Eli kanlı katil sürülerine ülkemizi dar eden Mehmetçiklerimize buradan sevgilerimiz gönderiyorum" diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi:

15 yıldır tek gayemiz ülkemizi kalkındırmak oldu. Ülkemizin tamamını birçok yatırım ve eserlerle donattık. Öyle ki her yıl 400 binin üzerinde yabancı hasta ülkemize geliyor, şifasını bizim hastanelerimizde arıyor. Eskiden bizimkiler yurt dışına gidiyordu. Ne zaman terör örgütüne öldürücü darbe için hazırlık yapılsa birileri devreye giriyor ve engelliyordu. Bir dönem ülkemiz ithal silahların ve fikirlerin cenneti olmuştu. Sadece devlete borç vererek palazlanan faiz lobisinin ülkesi haline gelmişti. Hükümetler acziyet içindeydi. Biz aziz milletimize yakışmayan bu tabloyu 15 yılda değiştirdik.

"SES ÇIKARILMAYAN HER HAKSIZLIK ZALİMİ DAHA DA PERVASIZ HALE GETİRİYOR"

Savunma sanayi projeleri ile prangaları söküp attık. Türkiye SİHA'ları milli imkanlarla imha eden dünyanın 10 ülkesinden biri olmuştur. Bugün yalnızca kendi silahımızı, tankımızı yapmakla kalmıyor aynı zamanda ihraç ediyoruz. Bugün Türkiye belli uluslararası örgütlere milli menfaatlerini gerçekleştiren bir ülkedir. Ses çıkarılmayan her haksızlık zalimi daha da pervasız hale getiriyor. Bu aziz milletin onuru ile oynanmasına asla izin vermeyeceğiz. 15 yılda ilerleme kaydedemediğimiz tek alan anamuhalefet. Müzelik bir anamuhalefetimiz var. Hala milli meselelerde dahi kişisel hırslarının esiri olan bir anamuhalefete sahibiz.

CHP'YE SOÇİ TOPLANTISI ELEŞTİRİSİ

Bildiğiniz gibi Soçi'de çok önemli bir üçlü zirve yaptık. Suriye ve terör örgütleri ile mücadeleyi konuştuk. Yaklaşık 1 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan bu krize nasıl bir siyasi çözüm bulacağımızı konuştuk. Tüm dünya Soçi'deki toplantıya kilitlenmişti. Hamdolsun bu beklentiyi boşa çıkarmadık. Çok kritik kararlar aldık. Bu kararların olumlu yansımalarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Türkiye'nin kararlılığı birilerini kendilerine çeki düzen verme kararına yöneltti15 günde ayda bir bunun için buluşmaya devam edeceğiz. Peki ana muhalefet bu toplantıda ne gördü. Tarihi Soçi zirvesinde ana muhalefeti ilgilendiren tek şey kaza ile devrilen sandalye oldu. Neymiş Putin bunun üzerinden dünyaya bir mesaj vermişmiş! Ana muhalefet partisi değil sanki komedi sahnesi. Göz nereye bakarsa gönül oraya bakar. Gönül nereye akarsa ayak oraya koşar. Daha öncede benzer havalar attı yetmedi, iddialara girdi, hatta 2011 seçimlerinde yüzde 40 oy almazsam istifa ederim dedi, unuttu. Onun için medya buna Çarkçı Kemal diyor."

SOÇİ'DE NE OLMUŞTU?

Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla gerçekleşen Soçi'deki üçlü zirve Suriye'de barış için yeni bir sürecin kapısını aralarken liderlerin düzenlediği basın toplantısının bitiminde sandalye kazası yaşanmıştı. Üç liderin basın toplantısının sonunda Rusya lideri Putin yerinden kalkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına gelip elini sıktı. Erdoğan ayağı kalkarken sandalyesini geriye çekmek isteyen Putin, yanlışlıkla sandalyeyi devirdi. Üç lider basın toplantısını terk ederken görevliler sahneye gelerek sandalyeyi kaldırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN