Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyelilere 25 bin konut yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyelilere 25 bin konut yapıyoruz

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Teşkilat Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de oluşturulan güvenli bölgede 25 bin sığınmacının yerleştirileceği konutlar yapıldığını söyledi. Erdoğan, Suriyelilerin yaşadıkları zorlukları Rusya lideri Putin'e aktardığını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Teşkilat Buluşması'nda konuştu.

Türkiye'nin şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını kaydeden Erdoğan, "Suriye içine doğru bir güvenli bölge oluşturduk. İlk etapta 25 bin aileyi yerleştireceğimiz konutları yapıyoruz. Çektikleri çileleri izliyorsunuzdur. Sayın Putin'e söyledim. 4 gün önce yine söyledim. Herkes bizim baktığımız gibi bakmıyor bu olaya" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlarışu şekilde:

* Kahramanmaraş önce ve toparlayıcı şehri vazifesini sürdürüyor.

* Geniş bir alanda süren mücadelemizin anlamını en iyi sizler biliyorsunuz.

* Bugün benzer mankurtlar yine sahnede. Bu mankurtlar PKK'lar hendek kazan arkadaşlar. FETÖ'cüler hakkını arayan bir cemaat diye bahsediyor.

* Ülkemize saldıran tüm örgütlerin yanında yer alanların maskeleri birer birer düşüyor. Bu alçakların ipliğini pazara çıkarmak boynumuzun borcudur. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emaneti olan bu ülkeyi, terörist sevicilerin, yalan ve iftira tüccarlarının eline bırakmayacağız. Bu sinsi tuzağı boşa çıkaracağız.

20-02/12/20200212_2_40814660_52087932.jpg

* AK Parti olarak çok sağlam durmamız gerekiyor. Tüm okların hedefinde AK Parti var.

* Suriye'den Libya'ya Ege'den Karadeniz'e kadar süren mücadelemizi en iyi sizler biliyorsunuz. Ülkemizde Maraş işgal edilirken bir yerlerden yabancı güçleri selamlayanlar, benzer mankurtlar yine sahnede.

* Tüm terör örgütlerinin yanında yer alanların maskeleri birer birer düşüyor. Türkiye'nin İstiklal mücadelesine destek vermek yerine terör örgütlerinin değirmenlerine su taşıyanları tarih kaydediyor.

* Ülkemizin verdiği mücadelenin başarısı bizim sağlam durmamıza bağlı.

* Tüm okların hedefinde AK Parti ve onun genel başkanı var.

* Değerli kardeşlerim milletimizin gardını düşürmek ve moralini bozmak isteyenler, sürekli ülkein durumunun kötü olduğunu ve daha da kötüye gideceği yalanını tekrarlıyor.

* Gün, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirme, saflarımızı sıklaştırma günüdür.

* Vatandaşlarımızın tamamımın gönlünü kazanmak için gece gündüz çalışmalıyız.

* Ülkemizin verdiği mücadelenin başarısı bizim sağlam durmamıza bağlı.

* Hakikat güneşi karşısında erimeyecek hiçbir buz yoktur.

20-02/12/20200212_2_40814660_52087933.jpg

* Sürekli ülkemizin kötü durumda olduğu yalanını tekrarlıyorlar. Böylesine büyük mücadele veren ülkenin dertleri hatta kimi zaman kayıpları olacak. Önemli olan her duraksamanın ardından yeniden hızlanacak iradeye sahip olmaktır. Yaşadığımız her kaybı süratla telafi ediyoruz. Afrin'de yaşadık mı? Yaşadık. Tel Abyad'da yaşıyor muyuz? Yaşıyoruz. Hiçbir zaman geri adım atmadık.

* Şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz.

* Ülkemizin katettiği mesafeyi uluslararası kuruluşlar da teslim ediyor.

* Ülkemizdeki yoksulluk oranı son 8 senede yüzde 16,9'dan yüzde 13,9'a indi. Yüz bin nüfus başına düşen hekim sayısı 187'ye çıktı. İnternet kullanan bireylerin oranı yüzde 37.6'dan yüzde 71'e yükseldi.

* Bu 8 yıllık dönemde kamunun tüm hizmetlerden memnuniyet seviyesi arttı.Tüm bunlar benim açıkladığım rakamlar değil BM'nin kriterlerine göre oluşturulmuş göstergelerdir.

* Çin'in yaşadığı virüs krizinin yol açtığı sorunlar tüm sistemi etkiliyor. Bundan sonra artık katma değerli üretim meselesi üzerinde çok daha fazla durmamız gerekiyor.

* Otomobil projesi milletimizin bu adımları nasıl heyecan ve hevesle karşıladığını gösteriyor. Daha güzel yarınlar bizi bekliyor.

* Bazıları puslu havaları sever. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz.

* Milletvekillerimizin deprem bölgesi için açtığımız hesaba yaptığı yardımların miktarı 1 milyonu aştı. Milletvekillerimizin yatırdığı paralar var. Ve teşkilatımızın o hesaba yatırmasını beklediğimiz paralar var. Biz istiyoruz ki bu hesapta toplanan paralarla Elazığ ve Malatya'yı ayağa kaldıralım. Biz bunu hazineden de yaparız. Elazığ ve Malatya'da devam eden çalışmaları hemen bitirelim istiyoruz. Kardeşlerimiz evlerine konutlarına girebilsinler.

* İdlib'den sınırlarımıza yürüyen mağdurlar var, mazlumlar var. Suriye içine doğru bir güvenli bölge oluşturduk. İlk etapta 25 bin aileyi yerleştireceğimiz konutları yapıyoruz. Çektikleri çileleri izliyorsunuzdur. Sayın Putin'e söyledim. 4 gün önce yine söyledim. Herkes bizim baktığımız gibi bakmıyor bu olaya.

* Kahramanmaraş'ın hem kahramanlarına hem de zenginlerine özellikle seslenmiş oluyorum.

Ayrıntılar geliyor...

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN