Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye "Ermeni soykırımı" tepkisi: Kendileri çalıp kendileri oynar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye "Ermeni soykırımı" tepkisi: Kendileri çalıp kendileri oynar

ABD Temsilciler Meclisi'nden geçen "Ermeni Soykırımı" tasarısıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar duyarıl siyasetçiler tarafından engellenen tasarı, ülkemiz aleyhine oluşan hava nedeniyle Temsilciler Meclisi'nden geçti. Bu atılan adımın hiç bir kıymeti harbiyesi yok. Bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp kendileri oynar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Cumhuriyetimizi yaşatmak için emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Cumhuriyetimize en büyük hizmetimiz de 2023 hedeflerine ulaşmak olacaktır. 2023 hedeflerine sıkı sıkı bağlıyız" diyen Erdoğan, "15 Temmuz günü, 16 saatte darbecilere gereken dersi vermiş olduk. FETÖ'cü teröristlere karşı milletimizle birlikte direndik. O tankların altına kendini atan milletimizle oldu. Silahların karşısında adeta ölüme meydan okuyan kardeşlerimizle oldu" diye konuştu.

Türkiye'ye yönelik tehditleri ele alan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Suriye, Irak gibi yapacaklarına sananlara inlere girerek, güvendikleri dağları başlarına yıkarak yanıt verdik.  Eski Türkiye refleksleriyle hareket etseydik inanın bana çok büyük felaketle karşı karşıya kalmış olurduk.

Artık her alanda kendi iradesin ortaya koyabilen, yedi düvele meydan okuyabilen bir Türkiye var. Densizlik düzeyindeki söz ve davranışlara ilgili arkadaşlar gerekli cevabı verdi, veriyor. Türkiye yeni bir İstiklal Harbi veriyor ve hamdolsun zafere doğru adım adım yürüyor. Faiz ve enflasyon da en kısa zamanda tek haneli rakamlara inecek"
 
MECLİS GRUBUNA UYARI
 
"Biz Türkiye'yi hayalleri ve hedefleriyle kucaklaştırmanın derdindeyiz" diyen Erdoğan," Meclis grubumuz olarak sizlerden ricam da komisyondaki çalışmaları en küçük boşluğa ve hataya düşmeden yapmaktır. Parlamento çalışmalarımızda lütfen toplantı yeter sayısında darda zorda bırakmayın. Muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim." şeklinde konuştu.

AVRUPA TERÖRİSTLERİ KORUYOR

Barış Pınarı Harekatı'na yönelik eleştirilerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstiklal harbimizi verirken Osmanlı coğrafyasının tamamından destek aldık. Peki karşı tarafta neler oldu? Barış Pınarı Harekatımızda gördük ki, iki asır önce ne hissediyorsa onu yapıyorlar. İçlerindeki kini nefreti ortaya koyuyorlar. Harekat başladığından bu yana Avrupa ülkelerinde 700 eylem oldu. Bu eylemlerin 79'unda bayrağımıza ve vatandaşlarımıza yönelik şiddet eylemleri oldu. Üstelik bu saldırılar Avrupa devletlerinin himayelerinde oldu. Terör destekçilerini engellemek yerine vatandaşlırımızın ellerini kollarını bağladılar" şeklinde konuştu.

"Buradan terör örgütlerini destekleyen ülkelere sesleniyorum. Yanlış yapıyorsunuz" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Beslediğiniz terör yılanı eninde sonunda sizi de ısıracaktır. Sokaklarınızda bombalar patladığında yaptığınız yanlışı anlamış olacaksınız. Sarı yelekliler sadece bir ülkede olmayacak. 

Kendi vatandaşlarınız olan teröristleri almamak için kıvranıyorsunuz. DEAŞ'ta sizin teröristleriniz var. Neden almıyorsunuz? Ama bunlarda bunu yapacak irade yok"

ASKER SELAMIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Asker selamı veren sporculara yönelik eleştirileri değerlendiren Erdoğan, "Bunlar Barış Pınarı Harekatı'nda askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallılar. Bir kız tekvandocumuz şampiyon oluyor selamını çakıyor, bunlar korkuyor. Bunların durumu bu. 'Selam tüm Mehmetçiğe' diyeceğiz, yola devam edeceğiz" diye konuştu.

"Harekata başladığımızda dünya kamuoyunda bir şaşkınlık hali belirdi" diyen Erdoğan, "Kısa zamanda netice alacağımızı beklemiyorlardı. Bunlar sadece öldürmeyi, silah satmayı bilirler. Bunu sadece burada yapmadılar, Irak'ta da yaptılar. Bizim bunlara karşı B planımız da var C planımız da" dedi.

900 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK

Şu ana kadar Barış Pınarı Harekatı kapsamındaki bölgede 900 teröristin etkisiz hale getirerildiğini söyleyen Erdoğan, "Tel Abyad ve Resulayn arası kontrol altında. Kobani'in de bir an önce teröristlerden arındırılması gerekiyor. Temizlediğimiz bu bölgeye biz girmiyeceğiz, Suriyeli kardeşlerimiz girecek. Biz bu adımları bunun için atıyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Batı bu harekatı durdurmamızı istiyor. 'Ne kadar kalacaksınız?' diye soruyorlar. Ben de 'siz ne zaman çıkacaksınız onu söyleyin' diyorum. Berlin'de toplantı yapsak diyorlar. Bunun yapılacağı üç yer var. Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin. Ben turistmiyim Berlin'e geleyim. Olayın yaşandığı yer burası.

GEREKİRSE GÜVENLİ BÖLGE ALANIMIZI GENİŞLETECEĞİZ

ABD'den gelen heyetle 13 maddelik bir mutabakat imzaladık. 30 km derinlik 120 km uzunluktaki bir alanın boşaltılması gerekiyor. 120 saatlik aranın ardından maalesef hale askerlerimize yönelik saldırılar oluyor. Eğer bu alanın dışından saldırılar gelirse, alanı genişletmek için harekete geçeceğiz.

Rusya ile de Soçi'de 10 maddelik bir mutabakat metni imzaladık. Dün Rusya bize 34 bin teröristin ağır silahlarıyla birlikte 30 km'lik alanın dışına çıktığını bildirdiler. Her ne kadar bizim elimizdeki bilgiler aksini söylese de kendilerine gerekli bilgileri vereceğiz. Cuma günü Ruslarla bölgede devriyelere başlıyoruz.

Bu tür mücadeleler uzun solukludur. Bazen bize, '30 kilometrenin ötesindeki teröristler ne olacak?' diye soruyorlar. Diğerlerine ne olacaksa onlara da aynısı olacak. Son teröriste kadar tamamı temizlenecek. Gerektiğinde sahada gerektiğinde masada oyunu değiştirecek hamleler yaparak hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz.

ABD'YE ERMENİ MESELESİ YANITI

Barış Pınarı Harekatı özellikle Amerika'da ciddi sonuçlar doğuruyor. Bunu dün Temsilciler Meclisi'nde alınan kararlarda gördük. Bugüne kadar siyasetçilerin ferasetiyle engellenen Ermeni iddiaları, ülkemiz aleyhine oluşan hava nedeniyel Temsilciler Meclisi'nde geçti. Bu atılan adımın hiç bir kıymeti harbiyesi yok. Bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp kendileri oynar. Tarihleri soykırım, kölelik, sömürü lekeleriyle dolu bir ülkenin Türkiye'ye ne söz söyleme ne ders verme hakkı olamaz.

Temsilciler Meclisinde kabul edilen diğer tasarı Barış Pınarı Harekatı bahanesiyle ve ipe sapa gelmez iddialarla şahsıma, aileme, bakanlarıma yaptırım uygulanması talebiyle ilgilidir. FETÖ'nün yıllarca piyasada dolaştırıldığı iddialara dayandırılan ve hiçbir tutarı olmayan bu tasarıyı da şiddetle reddediyoruz. Amerika, bir FETÖ'ye mahkum olacak kadar küçüldü mü?

Türkiye'ye darbe yapan böyle bir terörist başını (FETÖ elebaşı) ülkenizde saklıyorsunuz. Yoksa bu sizin özel olarak değerlendirme noktasında kullandığınız bir manivela mıdır? Bundan size bir fayda gelmez. İstediğiniz kadar bunu düşünerek elinizde avucunuzda tutun. Ya bunu bize teslim edeceksiniz ya da bizden bundan sonra suçluların iadesiyle ilgili anlaşmalar konusunda herhangi bir iade beklemeyin.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN