Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'de Al Nahyan'a taziye ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'de Al Nahyan'a taziye ziyareti

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan’ın vefatı dolayısıyla taziye için Abu Dabi’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni lider Muhammed Bin Zayed Al-Nahyan tarafından karşılandı. Erdoğan, yeni BAE lideri Muhammed Bin Zayed Al-Nahyan'a taziye dileklerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı. Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yeni Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan tarafından karşılandı.

Erdoğan, havalimanında bir araya geldiği Nahyan'a, eski Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın geçen hafta hayatını kaybetmesinden dolayı taziyelerini iletti.

aaaa.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da Abu Dabi'ye geldi.

BAE DEVLET BAŞKANI ŞEYH HALİFE BİN ZAYİD AL NAHYAN HAKKINDA

73 yaşındaki bin Zayed El Nahyan, 3 Kasım 2004'ten bu yana BAE'nin Devlet Başkanı ve Abu Dabi Şeyhi olarak görev yapıyordu.

1971'den 2 Kasım 2004'te vefat edene kadar BAE'nin ilk cumhurbaşkanı olarak görev yapan babası merhum Şeyh Zayed bin Sultan El Nahyan'ın halefi olarak seçilmişti.

1948 doğumlu Şeyh Halife, BAE'nin ikinci devlet başkanı ve Abu Dabi Emirliği'nin 16. hükümdarıydı. Şeyh Zayed'in en büyük oğluydu.

za.jpgMuhammed Bin Zayed Al-Nahyan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan

Öte yandan, BAE'nin yeni devlet başkanı 61 yaşındaki Muhammed Bin Zayed Al-Nahyan oldu.

Muhammed bin Zayed, 1971'de İngiltere'den bağımsızlığını ilan eden Birleşik Arap Emirlikleri'nin kurucusu ve ilk devlet başkanı Şeyh Zayed Bin Sultan Al Nahyan'ın oğullarından.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN