Erdoğan 14 ilin adayını açıkladı

Erdoğan 14 ilin adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan Ağrı, Aksaray, Bilecik, Edirne, Erzincan, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Tunceli, Van ve Zonguldak belediye başkan adaylarını açıkladı.

Partsinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, 14 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı adaylar arasında en dikkat çeken isim eski CHP'li, Savcı Sayan oldu. Savcı Sayan'ı Ağrı'dan belediye başkan adayı gösteren Erdoğan, beklenmedik bir sürprize imza attı. Savcı Sayan, AK Parti'ye geçtikten sonra İzmir'den milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

İŞTE ADAYLAR

Ağrı: Savcı Sayan

Aksaray: Evren Dinçer

Bilecik: Nihat Can

Edirne: Koray Durmaz

Erzincan: Cemalettin Başsoy

Iğdır: Adil Aşırım

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kars: Ensar Erdoğdu

Kırşehir: Yaşar Bahçeci

Kütahya: Ahmet Sami Kutlu

Siirt: Ali İlbaş

Tunceli: Gökhan Arslan

Van: Necdet Takva

Zonguldak: Ömer Selim Alan

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Açılım politikaları hedeflerimizden biri de Güney Amerika'dır. Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde geniş bir temsilcilik ağı oluşturmuş oluyoruz. Sadece son iki yılda ticaret hacmimizi 2 milyar doların üzerinde artırmayı başardık. 

- Anamuhalefetin başı da boş durmuyor. Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya'da alıyor. Bu zat genellikle hep aynı ülkeye Almanya ve Avrupa'daki birkaç ülkeye gidiyor. Son seyahatinde de bir takım toplantılara katılmış, bir takım kişilerle görüşmüş. Programlarının neredeyse tamamının basına kapalı olması bu geziyi daha ilginç hale getirdi. 

- Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da buluşup, poz verdiği milletvekillerinden biri de ülkemiz kökenli bir Alman milletvekili. Peki kimdir bu kişi? Bu kişi, PKK'yı Almanya'da terör örgütü listesinden çıkarmak için canhıraş mücadele eden biridir. PKK'nın Almanya'daki tüm toplantılarının konuşmacısıdır. YPG bayrağı açacak kadar terör örgütü yandaşıdır.

- CHP Genel Başkanı'nın buluştuğu diğer siyasetçilerin de sicilleri aynı. Her ikisi de kamuoyunda PKK'nın en önde gelen destekçileri olarak biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun panelde bir süre önce şahsımızın Almanya'ya yaptığı resmi davete olan tepkisini dile getirdiği anlaşılıyor. Açıkla Kılıçdaroğlu niye çekiniyorsun? Bu zat yurt dışında da siyasetini ülkemize husumet üzerine kurmuştur.

SEÇİMDE KAMPANYA KİRLİLİĞİ

- Geçmişte yerel ve genel seçimlerde tüm sokaklar, caddeler, elektrik direkleri parti bayrakları ve sloganlarıyla donatılıyordu. Bunu artık çok ilkel buluyoruz. Yeni kitle iletişim araçları imkan sunuyor. Eski kampanya yöntemleri çevreyi kirletiyor. Bu seçimden itibaren görüntü ve çevre kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kampanyası kararı aldık. Sadece parti teşkilatı ve seçim merkezlerinin olduğu yerlerde bayraklarımız asılabilir. Haricinde asla müdahale edilmeyecek. Belirlenen saatler arasında asla otobüs dolaştırılmayacak. Böylece partilere ve adaylara çok ciddi her yönüyle maddi ve manevi israf kaleminden kurtulacağız.

SOSYAL MEDYA VURGUSU

Seçim çalışmaları için sosyal medyayı daha etkin kullanacaklarını açıklayan Erdoğan, AK Parti'nin ve şahsi hesabının takipçi sayısının milyonları geçtiğini ifade etti. Facebook ve Twitter'daki takipçi sayılarının büyümesiyle birlikte daha fazla insana daha kolay şekilde ulaştıklarını belirten Erdoğan, "Yenikapı mitinginde topladığımız insan sayısına facebook hesabımızdan yaptığımız bir paylaşımla ulaşıyoruz" dedi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN