Dakika dakika Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! 15 Ekim Barış Pınarı Harekatı'nda neler oluyor?

Dakika dakika Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! 15 Ekim Barış Pınarı Harekatı'nda neler oluyor?

Dakika dakika Barış Pınarı Harekatı'nda neler oluyor? Haberimizden Barış Pınarı Harekatı son gelişmeleri öğrenebilir, son dakika Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1.000 km'lik alanın teröristlerden temizlendiğini duyurdu. İşte detaylar...

Barış Pınarı Harekatı hız kesmeden devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik düzenlenen operasyonda, terör yuvaları hava ve kara saldırılarıyla imha ediliyor.

Barış Pınarı Harekâtı'nda artık gözler Fırat'ın batısında bulunan Menbiç'te... Tel Abyad ve Rasulayn'dan teröristlerin temizlenmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kararı verdik, uygulama aşamasına geçtik" diyerek yeni hedefi ilan etti.

Daha önce Fırat Kalkanı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Cerablus'ta askeri hareketlilik var. Cerablus, Menbiç'in hemen üzerinde yer alıyor. Menbiç'te Şam rejimi ve teröristlerin anlaştığı yönünde haberler var.

19-10/15/baris-pinari-harekati-1571133871.jpg

DAKİKA DAKİKA BARIŞ PINARI HAREKATI (15 EKİM 2019)

07:25: Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının 595 olduğu bildirildi.

09:25: Rusya Savunma Bakanlığı: "Rus Genelkurmay Başkanı’nın Türk mevkidaşı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye’de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nın Kobani’yi kapsaması konusu görüşülmemiştir. Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

PAÇAVRA İNDİRİLDİ

09:30: Reuters'ın objektifinden Tel Abyad'da indirilen terör örgütü YPG'nin paçavrası.

 19-10/15/tel-abyad.jpg

09:30: ABD'den üst düzey bir heyet, Barış Pınarı Harekâtı'nı görüşmek üzere Türkiye'ye geliyor. Heyette Başkan Yardımcısı Mike Pence de yer alıyor. Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan bir yetkili, heyetin Ankara'ya gönderilmesi kararının Başkan Donald Trump tarafından alındığını söyledi.

10.55: DHA'nın haberine göre, gece Ceylanpınar Gümrük Kapısı yakınlarında başlayan şiddetli çatışma, sabah erken saatlerine kadar devam etti. Operasyonlara kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA’larla destek verildi. TSK ve Suriye Milli Ordusu, Resulayn’ın güneyindeki Lilan, Amiriye ve Anbein köylerini ele geçirdi. Bölgede teröristler arasında bulunan örgütün bazı yabancı yöneticilerinin, Semelka sınır kapısını kullanarak Irak’a geçtikleri belirtildi.

TERÖR MEVZİLERİ OBÜS ATIŞLARI İLE ATEŞ ALTINA ALINDI

11.30: Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Tel Abyad'da, YPG'li teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcılar kontrollü olarak imha ediliyor. Meydana gelen şiddetli patlamalar, Türkiye tarafından da duyuluyor.

19-10/15/baris-pinari-harekati.jpg

Tel Abyad'ın kırsal bölgelerindeki terör mevzileri de obüs atışlarıyla ateş altına alındı, bölgeden dumanlar yükseliyor. Kentteki çatışma sesleri Akçakale'den de duyuluyor.

19-10/15/baris-pinari-harekati-2.jpg

Reuters ve AP haber ajansları, Tel Abyad'dan yükselen dumanların Türkiye tarafından çekilmiş fotoğraflarını servis etti.

 19-10/15/baris-pinari-harekati-3.jpg

Nüfusunun büyük bölümü Arap olan Tel Abyad ilçesinde, kent sakinleri evlerine dönmeye başladı.

Rakka'ya bağlı ilçe, Haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ tarafından işgal edilmişti. ABD'nin desteğiyle DEAŞ teröristleri ilçeden çıkarılınca, tehdidi fırsata çeviren YPG/PKK terör örgütü Tel Abyad'ı 2015'te işgal etmişti.

Teröristler, ilçedeki Arap ve batı kısmında yaşayan Türkmenleri tehdit ederek Tel Abyad'dan çıkarmış ve demografiyi değiştirmişti.

1.000 KM ALAN TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

12.10: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı'nda şimdiye kadar 1000 kilometrekarelik alanın teröristlerden kurtarıldığını açıkladı.

12.25: Demirören Haber Ajansı: Sınırın Suriye tarafındaki Derbesiye'den YPG'li teröristler havan saldırısı düzenledi, Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Taşlıca mahallesinde yaralılar olduğu bildiriliyor.

MARDİN'DE 2 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

13.03: Mardin Valiliği, "Suriye tarafından PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca İlimiz Kızıltepe İlçesi Taşlıca ve Otluk Kırsal Mahalleleri’ne siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu, 2 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 12 sivil vatandaşımız da yaralanmıştır" açıklamasını yaptı.

ABD YAPTIRIMLARI SÜRDÜRÜYOR

Başkan Donald Trump dün Twitter hesabından “Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’deki Eylemlerine Dair Açıklama” adlı bir mesaj paylaştı ve Ankara’ya yaptırım uygulanmasına yönelik Başkanlık Kararnamesi’ni kısa süre içinde yayınlayacağını belirtti.

Trump, çelikte gümrük vergisinin yüzde 50’ye kadar artırılması, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması görüşmelerinin derhal durdurulması ve Suriye harekâtı nedeniyle bazı Türk yetkililere yönelik finansal müeyyideler, ABD’ye girişlerinin yasaklanması ve mal varlıklarının dondurulması gibi önlemler alınacağını duyurdu.

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra Başkanlık Kararnamesi ABD Hazine Bakanlığı’nın sitesinde yayınlandı. Yaptırımlara tabi olan üç kişinin Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu ortaya çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı da kurumsal olarak yaptırım listesine alındı.

19-10/15/trump-1571134141.jpg

ABD SAVUNMA BAKANI NATO ÜYELERİNE BASKI YAPACAK

Trump’ın açıklamasının ardından ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye’nin Suriye harekâtının yakalanan IŞİD’lilerin serbest bırakılmasıyla sonuçlandığını öne sürdü.

Esper gelecek ay NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarıyla bir araya geleceğini duyurarak, NATO üyelerini Suriye’deki operasyon nedeniyle Türkiye’ye karşı “diplomatik ve ekonomik önlemler” almaları konusunda teşvik edeceğini duyurdu.

Esper tarafından yapılan açıklamada, askeri harekâta ilişkin “gereksiz, tepkisel” ifadesi kullanılırken, bunun IŞİD’in yeniden ortaya çıkmasıyla sonuçlanacağını savundu.

 

#https://www.karar.com/guncel-haberler/dakika-dakika-baris-pinari-harekatinda-neler-oluyor-son-dakika-baris-pinari-harekati-gelismeleri-1348653#

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN