Darbeci komutan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaçırılma planını detaylarıyla anlattı

Darbeci komutan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaçırılma planını detaylarıyla anlattı

15 Temmuz darbe girişiminde yer alan eski Yarbay Murat Bolat, yargılandığı davada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaçırılma planını tüm detaylarıyla anlattı. Bolat, eski İçişleri bakanı Efkan Ala'nın da lojmanından alınması yönünde plan yaptıklarını itiraf etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin detayları, itirafçıların yazılı ifadeleri ve iddianamelerle ortaya çıkmaya devam ediyor.

Darbe girişimine katılan darbeci tabur komutanı eski Yarbay Murat Bolat'ın duruşma salonundaki konuşmalarının görüntüleri ortaya çıktı.

KAÇIRMA PLANINI DETAYLARIYLA ANLATTI

Müebbet hapis cezasına mahkum edilen, o dönem Kara Havacılıkta tabur komutanı olan eski yarbay Murat Bolat, darbe girişiminden 10 gün sonra Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılmıştı. Ortaya çıkan duruşma görüntülerinde Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devletin zirvesinde yer alan isimlerin kaçırılma planını tüm detaylarıyla anlatıyor.

"260 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLUYUZ"

Vicdanını rahatlatmak için ifade verdiğini anlatan Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaçırılma planına ilişkin, "Yıllarca bu devlet için savaştık, benim 3 tane cesaret madalyam var. Geldiğimiz noktada 260 kişinin ölümünden sorumlu bir ordunun mensubuyuz. Helikopterlerle ilgili operasyonel görevlerde yer alacak 2-3 kişi vardı. 2 tane planlı, 2 tane de ihtiyaç duyulursa helikopter planı vardı. Tüm planlama burada yapıldı, ana koordinasyon yapıldı.

"HELİKOPTERLERE MÜHİMMAT YÜKLENECEKTİ"

Bu planlardan birincisi, Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te tatil yaptığı yerden alınması. İstanbul'daki 4 Skorsky helikopter Çiğli'deki SAT timlerini alacak, o timler kendi cephanelerini patlatacaklar yani çalacaklar, teçhizat, mühimmat alacaklar.

"ERDOĞAN ÇİĞLİ'YE GÖTÜRÜLECEKTİ"

Sonra 4. Kara Havacılık Alayı'nın helikopterleri ile buluşup Çiğli'ye geçip Kara Havacılık Komutanlığı'ndan 3 tane Couger helikopteri alacaklar. Toplam 9 helikopter görev alacaktı. 80-90 kişilik operasyonel ekiple Marmaris'e geçecekler. Sayın Cumhurbaşkanı alınacak, devamında ikmal yapıp Çiğli'ye geçecekler, başlangıç emaresi buna bağlı" dedi.

"EFKAN ALA LOJMANINDAN ALINACAKTI"

İkinci planın dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın lojmandan alınması olduğunu söyleyen Bolat, "Ala'nın lojmanda olacağı sanılıyor, tim tarafından 2 Skorsky, 2 Couger helikopterle oraya indirme yapılacak. İndirme esnasında kapısı demirmiş sanırım onun için 'Kobrayla vurun' şeklinde koordine ediliyor. Eski Başbakan Binali Yıldırım'a yönelik karadan operasyon yapılacak, ihtiyaç duyulması durumunda, alamazlarsa helikopter desteği isteyecekler şeklindeydi" ifadelerini kullandı.

ANKARA/İHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN