Davet polemiği büyüyor... Valilik: Talimat verildi, İBB: Çelişkiler yalanlıyor

Davet polemiği büyüyor... Valilik: Talimat verildi, İBB: Çelişkiler yalanlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul Valiliği ve Cumhurbaşkanlığı arasındaki ‘davet’ polemiğinde açıklamalar üst üste geldi. İmamoğlu ilk kez açıkça ‘davet edilmedim’ dedi, konuyu kamuoyunun gündemine taşıyan ve sonrasında geri adım atan gazetecileri eleştirdi. İstanbul Valiliği ise yazılı açıklama ile cevap verdi: “İBB Başkanının bu toplantıya katılması görevi ve sorumluluğudur”. Bu açıklamaya ise İBB’den çelişkilere dikkat çeken cevap geldi.

İstanbul'daki depremin ardından gerçekleştirilen Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmamasının yankıları sürüyor. Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesine Valiliğin yaptığı 'Davete dair talimat verildi' açıklamasına, İBB'den 'çelişkiler var' yanıtı geldi. 

İBB'nin resmi sayfasından 'Zorunlu Açıklama' duyurusuyla paylaşılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

"İstanbul Valiliğimizce bugün İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun değerlendirmelerine müteakip yapılan yazılı açıklamadaki çelişkiler üzerine zorunlu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle ilk açıklamada daveti teyid eden valiliğimiz bugünkü açıklamasında ise davet teyidi yerine bunun bir "görev ve sorumluluk" olduğunu belirterek ilk açıklaması ile ters düşmüştür. Bir diğer çelişki ise, Valiliğimiz Büyükşehir belediye başkanının, İl Afet ve Acil Koordinasyon Kurulu’nun doğal üyesi olduğunu ifade etmiştir.

Oysa Valiliğimizin bağlı olduğu T.C İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu bugün bir gazeteciye yaptığı açıklamada kendisine "Normalde bu toplantının protokolünde belediye başkanı yok" dendiğini açıkça belirtmiştir. Öncelikle bu konuda idari makamların ortak bir kararı olmasını arzu ederiz. Devletimizin davet ettiği her toplantıya katılmak İBB Başkanı adına gurur verici bir ödevdir. Asıl devlet geleneğimize uymayan tavrın kamuoyu önünde maalesef yine kamu görevlileri marifetiyle İBB kurumu ve Başkanı’nın hedef gösterilmesi anlayışıdır."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN