Davutoğlu ile özel yayın yapan gazetecilerin programı kaldırıldı

Davutoğlu ile özel yayın yapan gazetecilerin programı kaldırıldı

Davutoğlu ile program yapan Yavuz Oğhan ile iki editörün RS FM'deki işlerine son verildi. Gazeteci Yavuz Oğhan "Türkiye'de hiçbir iyi iş cezasız kalmaz" paylaşımıyla işine son verildiğini duyurdu. Gazetecilerin işten çıkarılmasına tepki gösteren eski Başbakan Davutoğlu da "Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiçbir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile program yapan gazeteciler Akif Beki, Yavuz Oğhan ve İsmail Saymaz'ın Radyo Sputnik'teki programların yayından kaldırıldı. Oğhan ve iki editörün de işine son verildi.

'Bidebunuizle' adlı Youtube kanalından yayınlanan 3 saatlik canlı yayının ardından Radyo Sputnik'te (RS FM) hafta içi hergün 17.30-19.00 arasında yayınlanan Yavuz Oğhan'dan 'Bidebunudinle' programı ile Oğhan'la birlikte Akif Beki ile İsmail Saymaz'ın haftada iki gün yayınlanan 'Söylemesi Bizden' programları kaldırıldı.

Yavuz Oğhan Twitter hesabından "Türkiye'de hiçbir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile @makifbeki ve @ismailsaymaz'la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM'de değil" paylaşımıyla gelişmeyi duyurdu.

19-07/19/davutoglu-iki.jpg

AKİF BEKİ'DEN TEPKİ

Karar yazarı Akif Beki de Twitter hesabından Oğhan'ın tweetini paylaşarak "Ben 'SETA raporu' diyeyim, gerisini siz anlayın. Bu kaçıncı tur, biz kovulmaktan sıkıldık hedef gösterenler kovdurmaktan sıkılmadı" tepkisini gösterdi.

Gazeteci İsmail Saymaz'da karar için "SETA raporunun "gereği" yapıldı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile söyleşi yaptığımız için RS FM, Yavuz Oğhan ve Akif Beki ile birlikte hazırladığımız ‘Söylemesi Bizden’ programını sonlandırdı" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: SUSMAYACAĞIZ

Karara bir tepki de eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Twitter üzerinden karara tepki gösteren Davutoğlu "Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu @yavuzoghan @makifbeki ve @ismailsaymaz'ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiçbir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız" ifadelerini kullandı.

19-07/19/ahmet-1563547637.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN