'12 Eylül ile anılan bir Anayasa'nın kendisi yanlış bir çerçeve oluşturur'

'12 Eylül ile anılan bir Anayasa'nın kendisi yanlış bir çerçeve oluşturur'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Demokratik Geleceğimizin İnşaası Kürt Meselesi Bölge Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, "12 Eylül ile anılan bir Anayasa'nın bizzatihi kendisi yanlış bir çerçeve oluşturur" derken özgürlükçü demokrasi vurgusu yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokratik Geleceğimizin İnşaası Kürt Meselesi Bölge Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Davutoğlu konuşmasında "Türkiye'de etnik ve mezhebi kökeni ne olursa olsun, inancı, düşüncesi, felsefesi ne olursa olsun benimsediğimiz en temel ilke eşit vatandaşlık ilişkisidir. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu, eşit vatandaşlarıyız" dedi.

'HİÇKİMSE BAŞKA BİRİNİN ANADİLİNE YASAKLAMA GETİREMEZ'

Davutoğlu sözlerine "Anadilde eğitim, anadilin kullanımı, anadili öğrenme hakkı doğal bir haktır. Kimse anadilini seçemeyeceği gibi, hiçkimse de başka birinin anadiline yasaklama getiremez. Bu doğuştan herkesin kullandığı en temel insan hakkıdır" diye devam etti.

Davutoğlu, "Kürtçe üzerinde değişik dönemlerde getirilen bütün kısıtlamaların kaldırılması ve Kürtçe'nin sosyal hayatın her aşamasında ve her yerinde özgürce kullanılması, özgürce eğitimde kullanılması konusunda partimizce bunun insan hakkı olduğunu ifade ettik" şeklinde konuştu.

Davutoğlu "Özgürlükçü, kapsayıcı bir demokrasi inşa etmeliyiz" derken, "12 Eylül ile anılan bir Anayasa'nın bizzatihi kendisi yanlış bir çerçeve oluşturur" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN