Davutoğlu: Rusya'nın ilhak kararı Kırım gibi geçersizdir

Davutoğlu: Rusya'nın ilhak kararı Kırım gibi geçersizdir

Rusya'nın Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak etmesine tepki gösteren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerini ilhak kararı Kırım ilhak kararı gibi geçersizdir." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Zaporijya, Donetsk, Luhansk ve Herson'un ilhakını onaylayan anlaşmaları imzaladı. Putin'in ilhak kararına dünyadan olduğu gibi Türkiye'den de tepkiler gecikmedi. Hem iktidar hem de muhalefet kararı tepki göstermişti. Bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Davutoğlu, Rusya'nın ilhak kararının geçersiz olduğunu söyledi.

Davutoğlu'nun Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

"Uluslararası düzenin en temel ilkesi ülkelerin toprak bütünlüğüne saygıdır. Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerini ilhak kararı Kırım ilhak kararı gibi geçersizdir. BMGK daimi üyesi bir ülkenin tek taraflı adımlar atması uluslararası düzene ve istikrara açık tehdittir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN